Recro-net isporučuje opremu i implementira bežičnu mrežu u okviru projekta Tuzla Wireless City

11.08.2008. 09:21 / Izvor: eKapija.ba
Recro-net isporučuje opremu i implementira bežičnu mrežu u okviru projekta Tuzla Wireless City

Kompanija Recro-net, vodeći regionalni Cisco partner i integrator naprednih mrežnih i komunikacijskih rješenja, nedavno je u Tuzli sa Fondacijom za inovacije i tehnologiju potpisala ugovor o isporuci opreme i implementaciji bežične mreže u okviru prve faze projekta Tuzla Wireless City.

Kako se navodi u saopćenju za eKapija.ba, osnovna ideja projekta Tuzla Wireless City jeste omogućavanje potpuno besplatnog bežičnog internet pristupa za sve građane Tuzle. Prvom fazom projekta planirano je pokrivanje užeg gradskog jezgra, a naredna faza bi trebala omogućiti bežični internet pristup u gotovo cijeloj Tuzli.

Cjelokupno rješenje bazirano je na opremi kompanije Cisco Systems, svjetskog lidera u proizvodnji mrežne opreme. Kompanija Recro-net, sa statusom Cisco Gold Partnera, će osigurati vrhunsku izvedbu projekta, a time i kvalitetne i sigurne usluge za sve korisnike.

Ovo je prvi projekat ovog tipa u Bosni i Hercegovini i snažno je podržan od strane svih općinskih organa Tuzle, pa je za nadati se da će i drugi gradovi krenuti u slične projekte i tako podržati razvoj interneta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Recro-net-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti