Recro-Net održao prezentaciju novih tehnologija: Rješenja za mala, srednja i velika preduzeća

21.05.2010. 16:06 / Izvor: eKapija.ba
Recro-Net održao prezentaciju novih tehnologija: Rješenja za mala, srednja i velika preduzeća

Kompanija Recro-Net organizirala je 20. maja u Sarajevu prezentaciju novih tehnologija i pristupa u implementaciji informacijskih sistema, pod nazivom "Recro-Net Technology Day 2010 - Uspostava i upravljanje sigurnim IT Sistemom".

Radi se o informacijskim rješenjima koja se odnose na poslovne potrebe korisnika s akcentom na upravljanje kompletnom informatičkom infrastrukturom u svrhu smanjenja troškova, povećanja sigurnosti i jednostavnijeg održavanja.

Ova rješenja, kako je kazao direktor prodaje kompanije Recro-Net Slađan Šehović, odgovaraju svim kompanijama, malim, srednjim i velikim i nude veliku fleksibilnost.

"Radi se o rješenjima koja prate poslovne procese i određene scenarije u sektoru organizacije", kazao je Šehović napominjući da se ovim ostvaruje veća efikasnost rada kompanija.

Na konferenciji su učestvovali predavači iz Recro-Net Sarajevo, gdje su zajedno sa kolegama iz partnerskih kompanija, BH Telecom Centar za poslovnu podršku i Raiffeisen bank BH IT Services, prezentovali zajedničke projekte i rješenja implementirana u posljednjih 12 mjeseci.

Konferencija je imala za cilj prezentovati kompetencije Recro-net kompanije u sljedećim aspektima:

  • Integrisana rješenja sa akcentom na povećanje efikasnosti i efektivnosti organizacija,
  • Sigurnost infrastrukture i brze korake do oporavka,
  • Nove tehnologije i rješenja za zaštitu sistema-Firewall treće generacije,
  • Procesno orjentisana rješenja za poboljšanje usluge korisnicima,
  • Nadzor i upravljanje kompletnom infrastrukturom i servisima, osnovnim sredstvima i SLA ugovorima.

Skupu su prisustvovali predstavnici: BH Telecoma, Elektroprivrede BH, Centralne banke BH, Raiffeisenbank BH, Sparkasse BH, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva sigurnosti BH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BH i mnogi drugi.

"Posebnost ovakvog skupa sadrži se u činjenici da su većinu rješenja prezentovali uposlenici Recro-net kompanije zajedno sa svojim korisnicima i partnerima, te da se fokus držao na poslovnim procesima i konceptualnim opisima rješenja koji sljede i unaprijeđuju poslovanje", ističe Šehović za eKapija.ba.

Inače, kompanija Recro-Net je regionalni lider u oblasti sistemske i mrežne integracije, a na bh. tržištu djeluje već sedam godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti