Recro-Net postao OpenTrust Security Solution partner za Bosnu i Hercegovinu

15.12.2008. 14:29 / Izvor: eKapija.ba
Recro-Net postao OpenTrust Security Solution partner za Bosnu i Hercegovinu

Kompanija RECRO-NET iz Bosna i Hercegovina, objavljuje sporazum sa kompanijom OPENTRUST iz Pariza o plasiranju, prodaji, razvoju i podršci OpenTrust-ovih rješenja.

RECRO-NET će pružati opsežan servis OpenTrust enterprise klijentima u prodaji, sistemskoj integraciji i usavršavanju, navodi se u saopćenju za eKapija.ba.

RECRO-NET nudi enterprise rješenja za velike i srednje kompanije baziranim na ponudi najboljih svjetskih tehnologija i opreme.

RECRO-NET je oduvjek bio fokusiran na “best-in-class” proizvodima i kao takva kompanija samo koristi ili preporučuje proizvode koje je temeljito provjerila jer samo tako je moguće u potpunosti zadovoljiti potrebe klijenata. Do sada su samo RSA i Entrust smatrani kao visoko kvalitetna rješenja za implementaciju.

Direktor RECRO-NET-a Haris Ćeremida je izjavio: “OpenTrust PKI i Smart Card menadžer rješenja su prvi produkt paket za koji su naši eksperti bili sigurni da se može razvijati i prilagoditi krajnjem korisniku na našem tržištu kao i potrebama lokalnih korisnika a koji smo ocijenili kao izuzetno kvalitetnim za implementaciju na lokalnom tržištu. Mi naročito preferiramo OpenTrust-ove proizvode zbog mogučnosti njihovog brzog razvoja i prilagođenja korisniku. Nadalje RECRO-NET kao OpenTrust partner dobija izvrsnu podršku od OpenTrust-a, za integraciju & podršku korisnika a sve u svrhu kompletnog odgovora na potrebe korisnika i adaptaciji rješenja za ključna poslovna okruženja kod lokalnih kompanija. Globalna rješenja su izuzentno konkurentna sa svojom cijenom u poređenju sa bilo kojim od rješenja koja se trenutno nalaze na tržištu, što je veoma dobra početna tačka za promoviranje i razvoj na bosansko-hercegovačkom IT tržištu.”

PKI i Smart Card menadžer su bazirani na Open Source software-u i modularni su u pogledu pružanja što bolje fleksibilnosti klijentima; njihov dizajn čini proizvode prikladnim za enterprise-wide, tactical ili small scale rješenja.

OpenTrust CEO Olivier Guilbert, je izjavio u pogledu sporazuma: “Opentrust prepoznaje rastući potencija u Istočnoj Evropi i mi smo oduševljeni da imamo RECRO-NET kao našeg bosansko-hercegovačkog partnera. Oni imaju zavidnu reputaciju kao kompanija koja posjeduje visoko kvalificirane eksperate kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini i njihov angažman nam mnogo znači. RECRO-NET neće samo prodavati i koristiti naše proizvode; oni će pružati izvanrednu podršku i profesinalan servis koji je ključ našeg uspjeha.”

RECRO-NET i OpenTrust će održati seminar u Bosni i Hercegovini u svrhu prezentiranja i demonstriranja PKI-a i integriraciji Smart Card menadžera u toku prve četvrtine 2009, detalji o održavanju seminara i njegovom sadržaju će biti publikovani na web stranici RECRO-NET-a u januaru 2009.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti