RECRO-NET postao VMware VIP Enterprise partner

19.02.2009. 11:10 / Izvor: eKapija.ba
RECRO-NET postao VMware VIP Enterprise partner

Vodeći svjetski proizvođač rješenja za virtualizaciju VMware, dodijelio je RECRONETU status VIP Enterprise Partnera Postavši VMware VIP Enterprise partner, čime je započeo godinu sa novim poslovnim uspjehom, te ponovno postigao najviši partnerski status kod još jednog od svojih partnera, saopćeno je iz RECRO-NET-a za eKapija.ba.

RECRO-NET je zadovoljio sve uvjete kako bi stekao najviši partnerski status, te je završetkom procesa certifikacije osoblja za instalacije i prodaju infrastrukturnih rješenja postao jedan od rijetkih VMware VIP partnera na ovome području. Stjecanjem ovoga statusa firmaje proširila svoju ponudu, te će korisnicima pružiti vrhunske proizvode i poslovna rješenja VMwarea.

VMware virtualizacijski softver, osim konsolidacije i reduciranja broja fizičkih servera, te cjelokupnog nadziranja takve mrežne okoline, omogućava brzo udaljeno instaliranje, podešavanje i administraciju novih servera i implementiranje novih aplikacija.

Vmware je vodeća svjetska kompanija proizvoda za virtualizaciju, nadzor i optimizaciju IT infrastrukture. Diljem svijeta mali, srednji i veliki korisnici oslanjaju se na Vmwareova rješenja kako bi smanjili operativne troškove, osigurali kontinuitet poslovanja te pospješili njegovu sigurnost.

RECRO-NET je kompanija koja se bavi edukacijom na području mrežnih usluga, te projektiranje, implementacija i održavanje sofisticiranih mrežnih rješenja, IT savjetovanje, razvoj, implementacija i izrada klijentu prilagođenih poslovnih rješenja, a na tržištu Bosne i Hercegovine je prisutan od 2003. godine, kao dio RECRONET grupe. Danas je RECRO-NET jedan od najznačajnijih regionalnih sistemskih integratora. Ključno poslovanje RECRO-NETA Pored ureda u Sarajevu, RECRO-NET posjeduje urede u Zagrebu, Beogradu i Dubajiu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti