Recro-Net prezentovao najnovija rješenja u oblasti zaštite podataka

04.06.2014. 08:56 / Izvor: eKapija.ba

RECRO-NET kao vodeća bosanskohercegovačka ICT kompanija u području umrežavanja, sigurnosnih i integracijskih rješenja organizovao jednodnevnu prezentaciju pod nazivom Recro-net & Symantec Data Security Day.

RECRO-NET kao vodeća bosanskohercegovačka ICT kompanija u području umrežavanja, sigurnosnih  i integracijskih rješenja je u saradnji sa kompanijom Symantec, kao svjetskim liderom u proizvodnji security rješenja, u četvrtak, 29.05.2014. godine, u Banjoj Luci organizovao jednodnevnu prezentaciju pod nazivom Recro-net & Symantec Data Security Day.

Cilj organizatora je bio da okupi relevantne subjekte iz javnog i poslovnog sektora kako bi im predstavio najnovija rješenja iz oblasti zaštite podataka koja im mogu pomoći da lakše usklade svoje poslovanje prema zakonodavnim propisima, preporukama nadležnih organa te da odgovore na stvarne prijetnje i izazove sa kojim se susreću.

Podaci predstavljaju intelektualnu imovinu te su kao takvi izloženi brojnim tehnološkim prijetnjama, društvenim dešavanjima pa čak i elementarnim nepogodama. S tim u vezi, prioritet u koncipiranju informativne sesije je bila izgradnja adekvatne zaštite koja može odgovoriti svim izazovima i prijetnjama. Iz tog razloga, pristnima su predstavljeni Symantec Netbackup 7.6, Symantec Protection Suite 4.0, Symantec Backup Exec 2014,  Symantec Data Lost Prevention 12.0, Symantec Enterprise Vault 11.0.

Riječ je o proizvodima za backupovanje elektronskih podataka, odnosno izmještanje primarnih podataka na sekundarnu lokaciju kako bi se u slučaju prijetnje ili gubljenja istih sa primarne lokacije omogućio povrat podataka sa sekundarne lokacije što osigurava nastavak poslovnog procesa. Osim toga, kao prednosti ponuđenih rješenja istaknute su karakteristike kao što su zaštita od napada putem weba, maila ili malicioznih softvera. Ponuđena rješenja takođe omogućavaju zaštitu podataka od korisnika koji namjerno ili nesvjesno mogu zloupotrijebiti pristup bazama te tako ugroziti stepen tajnosti podataka ili cjelokupno poslovanje.

Broj prisutnih učesnika i interes koji su iskazali tokom informativnih sesija, ukazuju da je potreba poslovnog i javnog sektora za adekvatnim rješenjima za zaštitu podataka jedan od prioriteta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti