Recro-Net: Vodeća ICT kompanija

26.02.2013. 15:05 / Izvor: eKapija.ba
Recro-Net: Vodeća ICT kompanija

RECRO-NET je vodeći partner tvrtke Cisco Systems. RECRO-NET je osnovan 2003. godine kao odgovor na manjak specifičnih znanja vezanih uz mrežne tehnologije s ciljem i vizijom da na tom području postane vodeća kompanija u Bosni i Hercegovini i regiji.

RECRO-NET je vodeća ICT kompanija u području umrežavanja, sigurnosnih i sistem integracijskih rješenja s djelovanjem i korisnicima u Bosni i Hercegovini, bližoj i daljoj regiji. Visoko je specijalizirana i nudi usluge projektiranja i razvoja, konzaltinga, izvođenja, nadzora, održavanja i unapređivanja sofisticiranih IT sistema s naglaskom na kvalitetan odnos s korisnikom kao podlogom za njihov i njegov razvoj.

RECRO-NET je vodeći partner tvrtke Cisco Systems. RECRO-NET je osnovan 2003. godine kao odgovor na manjak specifičnih znanja vezanih uz mrežne tehnologije s ciljem i vizijom da na tom području postane vodeća kompanija u Bosni i Hercegovini i regiji.

Danas nudi sveobuhvatna ICT rješenja namijenjena velikim i srednjim informacijskim sistemima temeljena na opremi vodećih svjetskih ponuđača kroz tehnološka rješenja prilagođena svakom specifičnom sistemu i potrebama korisnika. Pritom vodimo posebnu brigu o integraciji svojih proizvoda i usluga u postojeće korisničko okruženje radi očuvanje postojećih investicija korisnika. Njihova rješenja su modularna i omogućavaju lake nadogradnje sistema sa ciljem smanjenja ukupnih operativnih troškova IT sistema i mreže. Njihovi korisnici potječu iz područja internet telekom providera, velikih kompanija, državne uprave i lokalne samouprave, financijskih i osiguravateljskih društava, malog i srednjeg poduzetništva.

Posebna pozornost posvećena je obrazovanju stručnjaka na području korištenja, projektiranja i impementacije mrežnih rješenja. RECRO-NET otvara savremeni edukacijski centar u kojem će se obrazovati stručnjaci koji će sticati Cisco certifikate. Edukacijski centar kompanije RECRO-NET će biti jedini je službeni Cisco Learning Partner u Bosni i Hercegovini.

RECRO-NET zapošljava veliki broj stručnih djelatnika koji imaju iskustvo brojnih isporučenih rješenja. Osnova njihovog rada je izgrađivanje dugogodišnje veze sa svojim korisnicima, razumijevajući njihove poslovne zahtjeve, orijentirajući se na zadovoljavanje njihovih potreba kroz isporuku:

  • pravodobnih,
  • poslovno opravdanih,
  • tehnički učinkovitih,
  • financijski isplativih rješenja.

Snaga kompanije RECRO-NET-a počiva na znanju i iskustvu njenih djelatnika. Čvrsto vjeruju da su stručna kompetencija i poslovna korektnost jedini ključ uspjeha na tržištu. Zato svaki tehnički djelatnik ima obavezu pohađanja školovanja za najviši i najcjenjeniji certifikat u mrežnoj industriji - CCIE (Cisco Certified Internetworking Expert). Isto tako svi djelatnici svakodnevno grade svoje kompetencije kroz konstantnu edukaciju i aktivno sudjelovanje u brojnim projektima zajedno s njihovim korisnicima.

RECRO-NET zasniva svoju ponudu na strateškom partnerstvu sa svjetskim ponuđačima IT opreme kao što su Cisco Systems, Microsoft, HP, IBM, Tandberg, Symantec, Arbor, Compuware, Open Trust, EMC i drugi. Jedni su od malog broja kompanija u Bosni i Hercegovini koji su  stekla najviše i najbrojnije partnerske statuse s tim ponuđačima, kao što su na primjer:

  • Cisco Gold Partner od 2004.,
  • Cisco Learning Partner od 2005.,
  • Microsoft Gold Partner od 2006.,
  • HP preferred partner od 2009.

Sa željom da prate moderne trendove i svojim znanjem i iskustvom pomognu razvoju korisnika izvan regije osnovali su i RECRO-NET sa sjedištem u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Usluge:

  • Projektiranje i razvoj
  • Konzalting
  • Izvođenje
  • Nadzor
  • Održavanje
  • Podrška
  • Upravljanje projektima

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti