Regeneracija iz Velike Kladuše radi na projektu odvodnje na Koridoru Vc

19.09.2017. 10:43 / Izvor: Akta.ba

Regeneracija je svoju ponudu pročišćavaća otpadnih i oborinskih voda predstavila i na sajmu EKOBIS-u.

U martu 2017. godine kompanija Regeneracija je ugovorila sa firmom Strabag Sarajevo milionski vrijedan projekt odvodnje na Koridoru Vc na dionici Svilaj – Odžak na ukupnoj dužini od 11 km.

Mirzet Beganović, tehnički direktor u kompaniji za Akta.ba je govorio o ovom ali i drugim projektima koje ova kompanija uspješno obavlja.

"Naša kompanija trenutno aktivno radi na realizaciji nekoliko značajnih projekata. Ono što nam je trenutno primarni projekat jeste proizvodnja slivnika, šahtova i separatora i ugradnja na Koridoru Vc na dionici Svilaj – Odžak, na kojem ćemo ispručiti i ugraditi preko 1000 pjeskolova, 400 šahtova, te 25 separatora. Upravo je završen i projekat ondosno uspostava potrojenja za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Bihaću, koji ima veliki značaj za grad a kroz koji smo aktivno bili uključeni", rekao je Beganović.

Regeneracija je svoju ponudu pročišćavaća otpadnih i oborinskih voda predstavila i na sajmu EKOBIS- u čija je ovogodišnja tema bila Voda njena svrha i zaštita.

"Naša firma u svoj proizvodni sistem uvodi i nove materijale a radi se o polietilenu i polipropilenu tako da će se naši uređaji moći isporučiti i u tom materijalu, ali i cisterne za pitku i tehničku vodu. Ono što je novitet u našoj kompaniji jeste i izrada novog tipa bazena sa 3D efektom", rekao je Beganović.

Već tri godine u ovoj firmi djeluje i laboratorija za provjeru kvaliteta proizvoda koju planiraju akreditirati po 17025 standardu nakon kojeg će moći vršti usluge analize i za druge firme.

Regeneracija posluje i izvan granica neše zemlje. Jedan od nedavno završenih projekata jeste izrada i inastalacija 40 bazena za ribogojilište Cromaris u Ninu.

Svi proizvodi ove firme su atestirani što im omogućuje poslovanje u zemljama EU.

Kompanija Regeneracija d.o.o.Velika Kladuša osnovana je 2005 godine a njena osnovna djelatnost je proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema ali i proizvodnjom bazena za kupanje.

Do danas je kompanija proširila svoju djelatnost na odvodnju puteva i mostova.Trenutno je u firmi 90 uposlenih. 2008. godine uveli su ISO 9001 standard a 2012. godine ISO 1401. U narednom periodu se planiraju aktivnije posvetiti proizvodnji proizvoda u novim materijalima.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti