Vijesti

Registracija preduzeća u BiH trajat će samo pet dana

15.06.2007. 10:18 / Izvor: Fena

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti predstavljen novi sistem za registraciju poslovnih subjekata u BiH koji će omogućiti registraciju novih preduzeća za samo pet dana. Sistem će se početi primjenjivati od naredne sedmice i rezultat je četvorogodišnjeg rada i uloženih oko 2,7 miliona KM koje je osigurao Ured za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije - DFID.

Korištenje novog računarskog programa koji uvezuje 16 registarskih sudova u BiH ima uporište u Zakonu o registraciji poslovnih subjekata u BiH i entitetskim zakonima, odnosno zakonu Brčko Distrikta o registraciji poslovnih subjekata.

Ovaj novi sistem predstavit će ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft. Pored njega na prezentaciji, odnosno konferenciji za novinare učestvovat će i visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling, premijer Federacije BiH Nedžad Branković, potpredsjednik Vlade RS-a Anton Kasipović i predsjednik Općinskog suda Sarajevo Goran Salihović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti