Rekordan broj nominovanih za nagradu DOBRO za filantropiju Fondacije Mozaik

02.10.2015. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Rekordan broj nominovanih za nagradu DOBRO za filantropiju Fondacije Mozaik

Građani i građanke Bosne i Hercegovine i ove godine su prepoznali značaj nagrade DOBRO za filantropiju i nominovali 62 osobe i 61 kompaniju, a pristiglo je preko 145 nominacija.

Građani i građanke Bosne i Hercegovine i ove godine su prepoznali značaj nagrade DOBRO za filantropiju i nominovali 62 osobe i 61 kompaniju, a pristiglo je preko 145 nominacija. Nominacijom su odlučili reći hvala svim osobama i kompanijama koji se ističu svojim filantropskim davanjima i tako doprinose solidarnijem i boljem društvu.

Novina u nagradi DOBRO za filantropiju ove godine je i priznanje za javnu ličnost koja se istakla po svojim filantropskim djelovanjima.

Naredni korak je verifikacija nominacija. Za kompanije to znači da će trebati dokazati svoja filantropska djelovanja, a o nominovanim osobama tražit ćemo dodatne dvije potvrde od osoba koje ih poznaju.

Odluku o pobjedniku donosi stručna Komisija, a svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se polovinom novembra u Sarajevu.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, za kompaniju i to za malu, srednju i veliku kompaniju te za osobu koja se posebno ističe po filantropskim davanjima. Nagradu će dobiti i mladi filantrop ili filantropistica te jedna javna ličnost. Posebno priznanje će dobiti jedna kompanija koja je u prethodnom periodu dala naročitu podršku omladinskim projektima.

Projekt SIGN za održivost, u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada, finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju.

Dobro je biti dobar!

Kompletnu listu svih nominovanih možete pogledati u prilogu

 

 

 

 

PREUZMI DOKUMENT:
Lista_dobro.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti