Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

14.08.2019. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 miliona KM.

Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, u prvih šest mjeseci ove godine povećao je promet za 20 posto, dok je izvoz u Crnu Goru i Hrvatsku povećan za 100 posto. Na povećanje prihoda ovog lidera u branši najviše je uticala strateška odluka širenja kapaciteta i asortimana roba i usluga.

Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 miliona KM, saopštili su iz ove kompanije sa sjedištem u Doboj Jugu. 

"Veoma smo zadovoljni ukupnim odličnim rezultatima u kontinuitetu od kako smo osnovani. I ove godine bilježimo rekorde. Našu ponudu razvili smo u četiri odjela. Prvi odjel “Aluminij konstrukcija", drugi odjel “PVC -  LB.Profile”, treći odjel “Aluminij industrija” - sa ostalim obojenim metalima kao što su bakar, bronza, mesing, te četvrti odjel “Inox”. U svim našim odjelima ostvarili smo značajan rast prodaje. Posebno raduje što bilježimo i povećanje izvoza od 100 posto na tržišta regije, prema Crnoj Gori i Hrvatskoj”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

 

U Euro Roalu kontinuirano rade na proširenju asortimana, prateći zahtjeve tržišita, na osnovu kojih se formiraju “lageri”. Dosta se truda ulaže u kvalitet ponude i usluge, sa logističkim rješenjima bez kojih ne bi bilo moguće praviti rezultate koje kompanija bilježi iz godine u godinu.

Firma djeluje u dva pravca. Prvi prvac obuhvata industrijki asortiman u šta spadaju odjel “Inox” i odjel “Aluminija industrije” sa bakrom, bronzom i mesingom. Drugi pravac je konstrukciono - građevinski asortiman u koji se ubrajaju odjeli “Aluminij konstrukcije” i odjel “PVC - LB.Profile”. Iduće godine u planu je manja reorganizacija u okviru koje će umjesto četiri, firma imati dva odjela - “Industrijski profile” i “Konstrukciono  - građevinski profile”.

Do kraja 2019. godine u Euro Roalu očekuju nastavak trenda povećanja prometa, što bi u konačnici značilo realiziranih 36 miliona KM.

Euro Roal posluje od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Doboj Jugu, sa podružnicama u Cazinu i Hadžićima kod Sarajeva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti