Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

14.08.2019. 10:26 / Izvor: Akta.ba

Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, u prvih šest mjeseci ove godine povećao je promet za 20 posto, dok je izvoz u Crnu Goru i Hrvatsku povećan za 100 posto. Na povećanje prihoda ovog lidera u branši najviše je uticala strateška odluka širenja kapaciteta i asortimana roba i usluga.

Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 miliona KM, saopštili su iz ove kompanije sa sjedištem u Doboj Jugu. 

"Veoma smo zadovoljni ukupnim odličnim rezultatima u kontinuitetu od kako smo osnovani. I ove godine bilježimo rekorde. Našu ponudu razvili smo u četiri odjela. Prvi odjel “Aluminij konstrukcija", drugi odjel “PVC -  LB.Profile”, treći odjel “Aluminij industrija” - sa ostalim obojenim metalima kao što su bakar, bronza, mesing, te četvrti odjel “Inox”. U svim našim odjelima ostvarili smo značajan rast prodaje. Posebno raduje što bilježimo i povećanje izvoza od 100 posto na tržišta regije, prema Crnoj Gori i Hrvatskoj”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

 

U Euro Roalu kontinuirano rade na proširenju asortimana, prateći zahtjeve tržišita, na osnovu kojih se formiraju “lageri”. Dosta se truda ulaže u kvalitet ponude i usluge, sa logističkim rješenjima bez kojih ne bi bilo moguće praviti rezultate koje kompanija bilježi iz godine u godinu.

Firma djeluje u dva pravca. Prvi prvac obuhvata industrijki asortiman u šta spadaju odjel “Inox” i odjel “Aluminija industrije” sa bakrom, bronzom i mesingom. Drugi pravac je konstrukciono - građevinski asortiman u koji se ubrajaju odjeli “Aluminij konstrukcije” i odjel “PVC - LB.Profile”. Iduće godine u planu je manja reorganizacija u okviru koje će umjesto četiri, firma imati dva odjela - “Industrijski profile” i “Konstrukciono  - građevinski profile”.

Do kraja 2019. godine u Euro Roalu očekuju nastavak trenda povećanja prometa, što bi u konačnici značilo realiziranih 36 miliona KM.

Euro Roal posluje od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Doboj Jugu, sa podružnicama u Cazinu i Hadžićima kod Sarajeva.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti