Rekreativni centar "Mlinska rijeka": Turistički raj koji budi uspavani bh. turizam

11.08.2011. 14:07 / Izvor: eKapija.ba
Rekreativni centar 'Mlinska rijeka': Turistički raj koji budi uspavani bh. turizam

Da je turizam pokretač privrede znaju u kompaniji "Primaprom" u čijoj poslovnoj jedinici se nalazi Rekreativni centar "Mlinska rijeka" koji danas posjećuju domaći, ali i strani gosti u sve većem broju.

Centar namjenjen za boravak, odmor i rekreaciju se nalazi na tridesetom kilometru puta Banja Luka – Prnjavor (preko Čelinca i Vijačana).

U kompleksu površine 22.850 m2 kroz koji protiče Mlinska rijeka, nalaze se kilometri staza za pješačenje i trčanje, sportski tereni i rekviziti (fudbal, odbojkua u pijesku, basket, vrtni šah, stoni tenis, badminton, frizbi), bazeni za kupanje (za odrasle i djecu), dječiji program (tobogani, ljuljaške, klackalice, bicikli, pijesak za igru, udice za pecanje), klupe, panjevi, stolići, česme sa pitkom vodom, zatvorena kuhinja, kuhinja na otvorenom, pecana, roštilji, dagara, sačevi, kotlići za čorbu, ražnjevi, vitrine za hlađenje pića i sladoled.

Jedinstveni u regionu, Centar "Mlinska rijeka" je u vlasništvu porodice Vrhovac, a rukovođenje Centrom povjereno je Dragiši koji u razgovoru za ekapija.ba kaže kako je zadovoljan radom "Mlinske rijeke".

"Gosti stižu sa svi strana, najviše je domaćih iz Banjaluke, Prnjavora, Dervente, Čelinca. Od stranih gostiju najbrojniji su Slovenci, Česi, Norvežani."

Svi su zadovoljni i vraćaju se ponovo u ovaj jedinstveni bh. turistički raj kojeg od drugih turističkih odredišta specifičnim čine ljubazni domaćini i podijeljenost Centra po destinacijama.

Jedna od najrasprostranjenih destinacija je centralni objekat (pogodan za cjelodnevni boravak velikih grupa, proslave godišnjica, jubileje, svadbe, okupljanja firmi), zatim slijede lađa (mjesto koje svojom posebnošću osvoji svakog posjetioca kompleksa), avion (objekat nalik avionu.

Bazeni za odrasle i djecu i prateći higijenski objekti koji su u neposrednoj blizini, opredjeljuju grupe sa djecom, bebama i trudnicama za ovu odvojenu destinaciju), bar ( smješten u samom srcu kompleksa) i terasa (boravkom na ovoj destinaciji gosti imaju pogled i uvid u sva dešavanja u kompleksu. U sklopu terase nalaze se priručni stolovi i česma pored rijeke, na travi, sa mogućnošću roštiljanja i pripreme čorbe).

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti