Vijesti

Republika Srpska izazvala turistički bum na sajmu u Novom Sadu

12.10.2009. 12:24 / Izvor: Fokus

Turistički uposlenici iz BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta osvojili su više od 40 najviših priznanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, kojima ih je za dostignuti nivo kavliteta pruženih usluga nagradila međunarodna komisija Novosadskog sajma.

Od pomenutog broja, tridesetak šampionskih pehara i plaketa, velikih zlatnih medalja, zlatnih i srebrenih medalja Novosadskog sajma dobili su uposlenici iz Srpske za kvalitet pruženih usluga u hotelima, motelima, banjama, ugostiteljskim objektima, etno-kućama i etno-selima, kao i šarm i agilnost turističkih organizacija RS.

Boraveći na štandu Turističke organizacije RS, vršilac dužnosti direktora, Tihomir Ljubojević, izrazio je zadovoljstvo prizananjima koja su došla na adresu turizma u RS, naglasivši da je Vlada RS odavno prepoznala značaj turizma kao privredne grane.

"Ministarstvo trgovine i turizma, u saradnji s Prirodno-matematičkim fakultetom iz Banje Luke, upravo radi na dokumentu koji će odrediti strateške ciljeve turizma RS. U njemu će biti brendirani pojedini njegovi segmenti, poput avanturističkog turizma, zdravstvenog i etno-turizma. Naravno, u tom dokumentu neće biti zaobiđen nijedan drugi segment ove izuzetno profitabilne privredne grane", rekao je Ljubojević Srni.

Uporedo sa Sajmom turizma trajao je i Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta "Lorist", na kojem je pravi bum među posjetiocima izazvao štand jedinog predstavnika Srpske, Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske", svojom isložbom lovačkih trofeja.

Rukovodilac sektora lovstva u "Šumama", Milan Mutavdžić, nije krio zadovoljstvo interesovanjem posjetilaca za šezdesetak izloženih trofeja.

"Bilo je na štandu tokom sajma i mnogo lovaca iz Srbije, okruženja, pa i inostranstva, koje je zanimalo šta nude lovišta RS. Izrazili su zadovoljstvo ponudom, ali i cijenama odstrela trofejne divljači, i obećali su skori dolazak. Sezona je u punom jeku. Lovišta Srpske mogu se podičiti medvjedima, vukovima, srnećom divljači, od kojih zastaje dah, a lovcima koji ih odstrele dignu rejting u svjetskim lovačkim okvirima", rekao je Mutavdžić.

U Master centru i halama Novosadskog sajma juče je završen Sajam turizma i "Lorist", na kojima je svoju ponudu, opremu za lov i ribolov, osim ilagača iz BiH i RS, ponudilo više od 300 izlagača iz zemalja regiona, država EU i svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti