Reumal stabilizirao poslovanje i znatno uvećao svoje prihode

24.09.2019. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Reumal stabilizirao poslovanje i znatno uvećao svoje prihode

Ove godine Lječilište Reumal uspjelo je da stabilizirala svoje poslovanje, znatno uveća svoje prihode, smanji troškove i stvori realne mogućnosti da redovno servisira zatečene obaveze.

Prilikom nedavne posjete Ministarstvu za boračko – invalidsku zaštitu Kantona Sarajevo, predstavnici Lječilišta Reumal uputili su zvaničan poziv ministru Ismiru Juski da sa svojim saradnicima posjeti Lječilište, kako bi se na licu mjesta uvjerio o smještajnim uslovima i medicinskom tretmanu pacijenata, posebno onih koji posredstvom ovog Ministarstva borave na rehabilitaciji u Fojnici.

Tada izrečeno obećanje da će to učiniti početkom naredne sedmice, ministar Jusko je održao, pošto je jučer sa svojim pomoćnikom Osmanom Smajlovićem stigao u radnu posjetu Lječilištu.

S obzirom da je Lječilište Reumal protekle godine, zbog akumuliranih neplaćenih poreskih obaveza, bilo spriječeno da učestvuje na javnom pozivu ovog ministarstva za banjsko liječenje, direktorica Lječilišta Ismira Kubat i izvršni direktor Alija Mukača, te načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, iskoristili su priliku da goste upoznaju o svim problemima i pozitivnim pomacima koji su učinjeni od juna 2018. godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ove godine Lječilište Reumal uspjelo je da stabilizirala svoje poslovanje, znatno uveća svoje prihode, smanji troškove i stvori realne mogućnosti da redovno servisira zatečene obaveze.

Važno je svakako napomenuti da je na poboljšanje ukupnog stanja u Lječilištu utjecalo i ponovno oživljavanje veza sa Ministarstvom za boračko - invalidsku zaštitu Kantona Sarajevo, koje je u cijelom poratnom razdoblju, izuzev 2018. godine, bilo redovan korisnik usluga Lječilišta. Ministar Jusko je po obilasku smještajnih i terapijskih prostora Reumala izrazio neskriveno zadovoljstvo viđenim, čestitavši pritom predstavnicima Lječilišta na uloženom trudu u opstanak, ove za državu, vrijedne zdravstvene ustanove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti