Riješeni problemi na granicama, roba prolazi​

18.03.2020. 13:31 / Izvor: SRNA
Riješeni problemi na granicama, roba prolazi​

Problemi vezani za način odvijanja prometa robe preko graničnih prelaza sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom u uslovima pandemije virusa korana su riješeni.

Problemi vezani za način odvijanja prometa robe preko graničnih prelaza sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom u uslovima pandemije virusa korana su riješeni, izjavio je Srni predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

"Snabdijevanje robom ide usporeno, ali ide. Nemamo više tih problema koje smo imali prije par dana", istakao je Vuković, te dodao da je riješen problem sa Hrvatskom, u vezi sa četrnaestodnevnim karantinom u koji su morali ići vozači iz BiH. 

On je pojasnio da je Hrvatska "skinula" BiH sa te restrektivne liste, te dodao da u "planu B" vozač mora ići u samoizolaciju, odnosno neće napuštati kabinski prostor, nego istovari robu, neko drugi radi utovar i vraća se nazad.

Govoreći o graničnim prelazima preko kojih se odvija promet robe, Vuković je rekao da je Srbija redukovala njihov broj, te da se promet odvija preko graničnih prelaza Rača, Karakaj i Vardište.

On je podsjetio da o broju graničnih prelaza preko kojih se odvija promet robe odlučuje Savjet ministara, te dodao da se nadležni u BiH prilagođavaju odlukama koje donosi Vlada Srbije.

Prema njegovim riječima, Spoljnotrgovinska komora je tražila da se razdvoje granični prelazi na one za teretni promet i one za putnički saobraćaj, kako bi se ubrzalo kretanje robe.

Vuković je dodao da se sve odluke o graničnim prelazima, načinu odvijanja prometa roba, statusu profesionalnih vozača, te kabinskim samoizolacijama mogu naći na 
veb stranici Komore. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti