Riješiti probleme "Gubera" i "Ferosa"

17.11.2017. 07:56 / Izvor: SRNA
Riješiti probleme 'Gubera' i 'Ferosa'

Grujičić je naglasio da predsjednik RS-a ima razumijevanja za ove probleme i ostala pitanja.

Načelnik opštine Srebrenice Mladen Grujičić rekao je jučer da će predsjednik Republike Srpske Miliorad Dodik pomoći opštinskim vlastima u rješavanju pitanja koja su od ključnog značaja za razvoj Srebrenice i zapošljavanje u tom gradu.

Grujičić je rekao novinarima u Banjaluci da su glavna pitanja o kojima je razgovarao sa predsjednikom Dodikom bila rješavanje problema banje "Guber" i fabrike "Feros".

On je istakao da ima dosta investitora koji žele da ulažu i zapošljavaju u Srebrenici, ali da postoji spor i određena dugovanja u vezi sa "Ferosom", što treba prevazići i riješiti.

Grujičić je naglasio da predsjednik RS-a ima razumijevanja za ove probleme i ostala pitanja, koja su od krucijalnog značaja za razvoj Srebrenice i zapošljavanje u toj opštini.

"On će nam pomoći da to riješimo. U narednih nekoliko dana, tačnije do 25. novembra, stavićemo sve probleme na papir i sazvati sastanak na koji će doći predsjednik Dodik sa saradnicima koji će konkretno i direktno rješavati probleme u Srebrenici", najavio je Grujičić.

Kada je riječ o naknadi za potopljeno zemljište koju bi Srbija trebalo da isplaćuje opštini Srebrenica, Grujičić je izrazio uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći na tom planu.

"Nadamo se da će uvrstiti Srebrenicu u sistem plaćanja narednih godina i želim ovom prilikom da zahvalim Vučiću za sve što je do sada uradio za našu opštinu", rekao je Grujičić nakon sastanka sa predsjednikom Srpske u Palati Republike u Banjaluci. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti