Rimac: Nećemo dijeliti otkaze, plate ostaju iste

31.03.2020. 09:19 / Izvor: seebiz.net
Rimac: Nećemo dijeliti otkaze, plate ostaju iste

Kako navodi Rimac, zdravlje radnika i njihovih porodica je na prvom mjestu i zato još od 16. martasvi rade od kuće.

Mate Rimac je na svom YouTube kanalu objavio video u kojem objašnjava kako se njegova kompanija “Rimac Automobili” nosi s pandemijom virusa korona.

"Puno ljudi (novinara, poduzetnika…) me pita kako hendlamo krizu, traže intervjue itd. Odlučio sam na ovaj način podijeliti informacije da se ne izgubi pola toga na putu. Znam da će se puno toga pogrešno shvatiti i na ovaj način ali ipak bolje ovako… Nadam se da će biti korisno i da možemo u narednim tjednima/mjesecima moći podijeliti još konkretnih i korisnih informacija", objavio je Rimac na svom Facebook profilu.

Kako navodi Rimac, zdravlje radnika i njihovih porodica je na prvom mjestu i zato još od 16. martasvi rade od kuće.

Kaže da među radnicima nema nijedan slučaj zaraze te da se sva radna mjesta zadržavaju, odnosno, nema otkaza. Takođe nastavljaju s normalnom isplatom plata.

"Od ovog tjedna krećemo raditi i u tvrtki, u nekom minimiziranom obliku. Na posao se dolazi isključivo na dobrovoljnoj bazi", rekao je Rimac u spomenutom videu.

U tokku je homologacija automobila C_Two, i nastavićemo s proizvodnjom veće količine protitipova koji su nam važni za homologaciju, otkrio je Rimac šta se trenutno radi u kompaniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti