RO-Tehnologija iz Lukavca dobro startala ove godine

18.04.2018. 09:59 / Izvor: Akta.ba

Imaju nekoliko potpisanih manjih i većih ugovora, te ugovore za nabavku dva finišera.

Firma RO-Tehnologija d.o.o. Lukavac je osnovana 2000. godine kao ekskluzivno zastupništvo WIRTGEN GRUPE za teritoriju Bosne i Hercegovine, njemačke grupacije koju danas čini pet renomiranih specijaliziranih brendova, Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann i Benninghoven. Primarna djelatnost kompanije RO-Tehnologija je prodaja i održavanje strojeva u cestogradnji.

"To je jedan krug koji je zaokružen za proizvodnju mineralnih sirovina i za polaganje, odnosno rehabilitaciju asfalta. Pored toga imamo i nekoliko dobavljača s kojima radimo, koji su vezani za djelatnost održavanja cesta", kazao je za Akta.ba Izet Hadžimešić, direktor RO-Tehnologija Lukavac.

Svjetski trendovi

Iz RO-Tehnologije ističu da su svi proizvodi iz Wirtgen grupacije rezultat eksplozivne energije i želje da se proizvedu uvijek ekonomičnija i ekološki prihvatljivija rješenja.

"Uz tehnologije koje postavljaju svjetske trendove, našim kupcima nudimo najkvalitetniji proizvod, uz maksimalnu optimizaciju troškova poslovanja, ali jednako vodeći računa i o ergonomskom dizajnu i jednostavnosti korištenja,  jer vrijeme je novac", dodali su iz ove kompanije.

Pored navedenih firmi članica Wirtgen Grupe, za područje BiH zastupaju još i firme Controls Group (proizvođač laboratorijske opreme), CFF GmbH (celulozni aditivi za asfalt SMA brenda TOPCEL), Bucher Municipal / Giletta (posipači i plugovi za održavanje cesta u zimskim uslovima), Weber (ručno vođeni valjci, vibro ploče, nabijači), Cedima (sjekačice za asfalt i beton), Henne Unimog GmbH (specijalna Unimog vozila sa priključcima), C.M.R. (Šprice za bitumensku emulziju), ARRB Group Ltd (oprema za nadzor u cestogradnji), Delta (oprema za ispitivanje retrorefleksije horizontalne i vertikalne signalizacije) i HMP (dinamičke ploče).

"Naš servisni odjel opremljen je specijalnim vozilom za servisiranje na licu mjesta, na adresi kupca ili na aktuelnom gradilištu. Usluge servisiranja i savjetovanja pruža stručno osoblje, redovno školovano od strane vrhunskih stručnjaka Wirtgen Grupe, opremljeno specijalnom opremom i alatima kako bi mašine radile uz minimiziranje zastoja", dodao je Hadžimešić.

Planovi kompanije

Kada je u pitanju poslovanje RO-Tehnologije, ističu da je prošla godina bila poprilično uspješna, a za ovu godinu očekuju da će biti čak i bolja nego prošla.

"Izgleda da se cjelokupni sektor oporavlja, ove godine smo dobro startali, imamo nekoliko potpisanih ugovora, radimo sa Integral Inžinjeringom i Granitom iz Makedonije, firmama koji su izvođači radova na autoputu Doboj-Banja Luka. Također, imamo još potpisane ugovore za dva finišera, te neke manje ugovore, a sezona je tek počela", kazao je Hadžimešić.

Njihovi glavni i najveći kupci su sve velike firme u BiH iz domena cestogradnje. Ono što ih odvaja od konkurencije, ističe Hadžimešić je kvalitet, dobra usluga, dobar servis, te dobra podrška.

"Jedno je imati dobar proizvod, ali i taj proizvod nekada treba popraviti ili plasirati na tržište. Svakako, na tržištu se nalazimo od 2000. godine pa i to govori o našoj kvalitetu i samom opstanku na tržištu. Iako cjenovno i nismo najkonkurentniji, da nemamo kvalitet, davno bismo propali ovdje, jer niko ne voli kupovati skupu opremu", dodao je Hadžimešić.

Podrška klijentima

RO-Tehnologija pored servisnog odjela ima i odjel rezervnih dijelova kojem se kupci mogu obratiti kako bi nabavili originalne rezervne dijelove Wirtgen Grupe.

"Razlika između originalnih i zamjenskih dijelova je isključivo u kvalitetu. Originalni Wirtgen Group rezervni dijelovi su izrađeni od najkvalitetnijih materijala, usklađeni sa mašinama i proizvedeni u skladu sa najnovijim tehničkih proizvodnim dostignućima. Rezervne dijelove isporučujemo na adresu kupca u najkraćem roku, a neke od najvažnijih dijelova također držimo u našem skladištu rezervnih dijelova", ističu iz RO-Tehnologije.

Pored kataloga koji kupac dobije sa svakom mašinom, razvili su i online uslugu na web stranici www.partsandmore.net gdje na jednom mjestu kupac može naći sve potrebne informacije o osnovnim potrošnim i rezervnim dijelovima za svoje mašine.

"Kada je u pitanju usavršavanje kadrova i unapređenje poslovanja, svako od nas najmanje jednom, a često i više puta godišnje ide u Njemačku na razne obuke, jer sve ovo su zahtjevne mašine sa jako specifičnim programom", naglasio je Hadžimešić.

O Wirtgen grupaciji

Glavni moto Wirtgen Grupe je Close to Our Customer ili "uvijek uz naše kupce".

"Na prvoj liniji tržišnog fronta, mi se trudimo da taj moto pretočimo u stvarnost i uistinu budemo uz naše kupce, pružajući im vrhunski proizvod, savremeni pristup pružanju usluga i tehnologije koje idu u korak sa modernim vremenima i najnovijim svjetskim trendovima", poručili su iz RO-Tehnologije.

Wirtgen GmbH je trenutno vodeći svjetski brend u proizvodnji freza za asfalt, stabilizera, reciklera, finišera za polaganje betonskih profila i Surface Minera (mašina za otkop na površinskim kopovima).

Joseph Vögele AG je lider na tržištu u oblasti proizvodnje finišera za polaganje asfalta, te kupcima nudi strojeve napravljene po najvećim svjetskim i evropskim standardima.

Hamm AG proizvodi najmodernije valjke za asfalt i zemljane radove. Hamm proizvodi razvijeni su u najmodernijoj evropskoj fabrici valjaka, koja se nalazi u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Kleemann GmbH je specijalist u proizvodnji mobilnih i stacioniranih drobiličnih postrojenja i sita i jednan je od najbrže rastućih proizvođača opreme za rad na kamenolomima.

Benninghoven GmbH& Co.KG proizvodi asfaltne baze, uključujući i sve njihove komponente kao što su plamenici, silosi, spremnici za bitumen, sistemi filtracije te softverska rješenja.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti