Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

RO-Tehnologija iz Lukavca dobro startala ove godine

18.04.2018. 09:59 / Izvor: Akta.ba

Firma RO-Tehnologija d.o.o. Lukavac je osnovana 2000. godine kao ekskluzivno zastupništvo WIRTGEN GRUPE za teritoriju Bosne i Hercegovine, njemačke grupacije koju danas čini pet renomiranih specijaliziranih brendova, Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann i Benninghoven. Primarna djelatnost kompanije RO-Tehnologija je prodaja i održavanje strojeva u cestogradnji.

"To je jedan krug koji je zaokružen za proizvodnju mineralnih sirovina i za polaganje, odnosno rehabilitaciju asfalta. Pored toga imamo i nekoliko dobavljača s kojima radimo, koji su vezani za djelatnost održavanja cesta", kazao je za Akta.ba Izet Hadžimešić, direktor RO-Tehnologija Lukavac.

Svjetski trendovi

Iz RO-Tehnologije ističu da su svi proizvodi iz Wirtgen grupacije rezultat eksplozivne energije i želje da se proizvedu uvijek ekonomičnija i ekološki prihvatljivija rješenja.

"Uz tehnologije koje postavljaju svjetske trendove, našim kupcima nudimo najkvalitetniji proizvod, uz maksimalnu optimizaciju troškova poslovanja, ali jednako vodeći računa i o ergonomskom dizajnu i jednostavnosti korištenja,  jer vrijeme je novac", dodali su iz ove kompanije.

Pored navedenih firmi članica Wirtgen Grupe, za područje BiH zastupaju još i firme Controls Group (proizvođač laboratorijske opreme), CFF GmbH (celulozni aditivi za asfalt SMA brenda TOPCEL), Bucher Municipal / Giletta (posipači i plugovi za održavanje cesta u zimskim uslovima), Weber (ručno vođeni valjci, vibro ploče, nabijači), Cedima (sjekačice za asfalt i beton), Henne Unimog GmbH (specijalna Unimog vozila sa priključcima), C.M.R. (Šprice za bitumensku emulziju), ARRB Group Ltd (oprema za nadzor u cestogradnji), Delta (oprema za ispitivanje retrorefleksije horizontalne i vertikalne signalizacije) i HMP (dinamičke ploče).

"Naš servisni odjel opremljen je specijalnim vozilom za servisiranje na licu mjesta, na adresi kupca ili na aktuelnom gradilištu. Usluge servisiranja i savjetovanja pruža stručno osoblje, redovno školovano od strane vrhunskih stručnjaka Wirtgen Grupe, opremljeno specijalnom opremom i alatima kako bi mašine radile uz minimiziranje zastoja", dodao je Hadžimešić.

Planovi kompanije

Kada je u pitanju poslovanje RO-Tehnologije, ističu da je prošla godina bila poprilično uspješna, a za ovu godinu očekuju da će biti čak i bolja nego prošla.

"Izgleda da se cjelokupni sektor oporavlja, ove godine smo dobro startali, imamo nekoliko potpisanih ugovora, radimo sa Integral Inžinjeringom i Granitom iz Makedonije, firmama koji su izvođači radova na autoputu Doboj-Banja Luka. Također, imamo još potpisane ugovore za dva finišera, te neke manje ugovore, a sezona je tek počela", kazao je Hadžimešić.

Njihovi glavni i najveći kupci su sve velike firme u BiH iz domena cestogradnje. Ono što ih odvaja od konkurencije, ističe Hadžimešić je kvalitet, dobra usluga, dobar servis, te dobra podrška.

"Jedno je imati dobar proizvod, ali i taj proizvod nekada treba popraviti ili plasirati na tržište. Svakako, na tržištu se nalazimo od 2000. godine pa i to govori o našoj kvalitetu i samom opstanku na tržištu. Iako cjenovno i nismo najkonkurentniji, da nemamo kvalitet, davno bismo propali ovdje, jer niko ne voli kupovati skupu opremu", dodao je Hadžimešić.

Podrška klijentima

RO-Tehnologija pored servisnog odjela ima i odjel rezervnih dijelova kojem se kupci mogu obratiti kako bi nabavili originalne rezervne dijelove Wirtgen Grupe.

"Razlika između originalnih i zamjenskih dijelova je isključivo u kvalitetu. Originalni Wirtgen Group rezervni dijelovi su izrađeni od najkvalitetnijih materijala, usklađeni sa mašinama i proizvedeni u skladu sa najnovijim tehničkih proizvodnim dostignućima. Rezervne dijelove isporučujemo na adresu kupca u najkraćem roku, a neke od najvažnijih dijelova također držimo u našem skladištu rezervnih dijelova", ističu iz RO-Tehnologije.

Pored kataloga koji kupac dobije sa svakom mašinom, razvili su i online uslugu na web stranici www.partsandmore.net gdje na jednom mjestu kupac može naći sve potrebne informacije o osnovnim potrošnim i rezervnim dijelovima za svoje mašine.

"Kada je u pitanju usavršavanje kadrova i unapređenje poslovanja, svako od nas najmanje jednom, a često i više puta godišnje ide u Njemačku na razne obuke, jer sve ovo su zahtjevne mašine sa jako specifičnim programom", naglasio je Hadžimešić.

O Wirtgen grupaciji

Glavni moto Wirtgen Grupe je Close to Our Customer ili "uvijek uz naše kupce".

"Na prvoj liniji tržišnog fronta, mi se trudimo da taj moto pretočimo u stvarnost i uistinu budemo uz naše kupce, pružajući im vrhunski proizvod, savremeni pristup pružanju usluga i tehnologije koje idu u korak sa modernim vremenima i najnovijim svjetskim trendovima", poručili su iz RO-Tehnologije.

Wirtgen GmbH je trenutno vodeći svjetski brend u proizvodnji freza za asfalt, stabilizera, reciklera, finišera za polaganje betonskih profila i Surface Minera (mašina za otkop na površinskim kopovima).

Joseph Vögele AG je lider na tržištu u oblasti proizvodnje finišera za polaganje asfalta, te kupcima nudi strojeve napravljene po najvećim svjetskim i evropskim standardima.

Hamm AG proizvodi najmodernije valjke za asfalt i zemljane radove. Hamm proizvodi razvijeni su u najmodernijoj evropskoj fabrici valjaka, koja se nalazi u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Kleemann GmbH je specijalist u proizvodnji mobilnih i stacioniranih drobiličnih postrojenja i sita i jednan je od najbrže rastućih proizvođača opreme za rad na kamenolomima.

Benninghoven GmbH& Co.KG proizvodi asfaltne baze, uključujući i sve njihove komponente kao što su plamenici, silosi, spremnici za bitumen, sistemi filtracije te softverska rješenja.

M.R.R.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti