Robot kupuje nekretnine: Širi prodajne kapacitete i otvara radna mjesta

05.05.2019. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Robot kupuje nekretnine: Širi prodajne kapacitete i otvara radna mjesta

U cilju realizacije navedene ideje ova kompanija kupuje nekretnine na području Bosne i Hercegovine.

Robot planira širiti prodajne kapacitete i povećati broj radnih mjesta. U cilju realizacije navedene ideje ova kompanija kupuje nekretnine na području Bosne i Hercegovine.

Nekretnina može biti zemljište za gradnju ili izgrađeni objekat, površine 1.000m2 do 5.000m2, po mogućnosti sa potrebnom infrastrukturom.

Ova kompanija je u prošloj godini ostavarila dobit od 2,9 miliona KM. Također, Robot se našao i na Top 20 listi Akta.ba portala kompanija u Kantonu Sarajevo po ostvarenom prihodu.

Kompanija Robot je osnovana u Bosni i Hercegovini 1995. godine i od tada do danas izrasla je u respektabilnu grupaciju. Osnovna djelatnost kompanije je veleprodaja i maloprodaja tehničkim robama, robom široke potrošnje i prehrambenim proizvodima, maloprodajni lanci - shopping centri, kao i obavljanje uslužnih djelatnosti.

Grupacija Robot raspolaže sa preko 100.000 m2 vlastitog prodajnog , skladišnog i proizvodnog prostora, te zapošljava više od 1.500 radnika. Plasiraju proizvode preko odjela veleprodaje, kao i kroz sopstvene prodajne centre, u različitim bosanskohercegovačkim gradovima: Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Bihaću, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Prijedoru, Prnjavoru, Kaknju, Tuzli, Bratuncu, Zavidovićima, Zenici, Sanskom Mostu, Donjem Vakufu, Modriči i Ljubuškom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti