Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

RS dobija razvojnu agenciju

28.02.2018. 07:59 / Izvor: SRNA

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća ove godine trebalo bi da bude transformisana u razvojnu agenciju Republike Srpske, rekao je Marinko Đukić, direktor ove agencije.

Đukić je istakao da Agencija sprovodi širok dijapazon aktivnosti koje se ne odnose samo na oblast malih i srednjih preduzeća (MSP), već na razvoj uopšte.

"Kao i prethodnih godina, Agencija će većinu svojih aktivnosti sprovoditi u saradnji s lokalnim razvojnim agencijama i odjeljenjima za privredu i razvoj gradova i opština da bi u RS bila stvorena snažna mreža za podršku razvoju", rekao je Đukić.

On je najavio da će tokom ove godine za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama biti organizovane obuke za prepoznavanje, pripremu i sprovođenje razvojnih projekata, kako bi bili ojačani kapaciteti mreže za lokalni ekonomski razvoj, čiji je koordinator Agencija.

On je naglasio da je juče počela obuka druge grupe od deset polaznika u okviru projekta "Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za MSP u zemljama zapadnog Balkana  Srbiji, BiH i Crnoj Gori  faza dva", koja će trajati do 15. marta.

On je napomenuo da je cilj projekta, koji podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju, uspostavljanje kontinuirane mentoring podrške preduzećima u RS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti