RS: Izdato 30.000 turističkih vaučera

09.02.2021. 13:10 / Izvor: SRNA
RS: Izdato 30.000 turističkih vaučera

Građani turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna ove godine, a oni koji su turistički vaučer iskoristili u prošloj godini mogu ostvariti pravo na korištenje vaučera i u 2021. godini.

U RS je od 15. juna prošle godine do danas izdato 30.000 turističkih vaučera za subvencioniranje smještaja u ugostiteljskim objektima na području RS, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske.

Građani su u prethodnom zimskom periodu turističke vaučere u najvećem broju koristili za odmor i boravak na olimpijskoj planini Jahorini i u banjskim centrima u RS.

U ovom ministarstvu naglasili su da građani turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna ove godine, a oni koji su turistički vaučer iskoristili u prošloj godini mogu ostvariti pravo na korištenje vaučera i u 2021. godini.

Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom RS, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u RSj, a evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na web stranici Ministarstva trgovine i turizma.

Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani, a jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a koji je van mjesta prebivališta korisnika vaučera

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti