Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

RS mijenja zakone o radu i štrajku do kraja 2019.

U RS je prije tri godine usvojen Zakon o radu, ali ne i Opšti kolektivni ugovor.

06.02.2019. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Republici Srpskoj Duško Milunović najavio je da se do kraja godine planiraju izmjene i dopune zakona o radu, štrajku, sprečavanju zlostavljanja na radu i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju invalida.

Na sastanku sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca, koje je predvodio Dragutin Škrebić, Milunović je najavio da su u pripremi izmjene i dopune Zakona o posredovanju u zapošljavanju.

Istakao je i važnost nastavka kvalitenijeg socijalnog dijaloga u ovom procesu i naglasio da se već krajem mjeseca očekuje obnavljanje pregovora kojima bi se pokušali približiti stavovi u vezi sa Opštim kolektivnim ugovorom, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

U RS je prije tri godine usvojen Zakon o radu, ali ne i Opšti kolektivni ugovor.

Predstavnici Unije udruženja poslodavaca su izrazili spremnost na saradnju i ulogu aktivnog partnera u procesu izmjena radnog zakonodavstva.

Na sastanku u Banjaluci je zaključeno da je zajednički cilj stvaranje što povoljnijeg ambijenta za razvoj privrede i novog zapošljavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti