Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

RS uvodi crnu listu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

U Inspektoratu Republike Srpske smatraju da je, ideju o formiranju i objavljivanju crne liste poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja, po uzoru na Srbiju.

26.02.2020. 11:51 / Izvor: Akta.ba

U Inspektoratu Republike Srpske smatraju da je, ideju o formiranju i objavljivanju crne liste poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja, po uzoru na Srbiju, potrebno definisati propisima koji bi jasno i precizno odredili za koje prekršaje bi se poslodavci mogli naći na ovoj listi.

"Posmatrano iz ugla radničkih prava, poslodavac koji krši mjere bezbjednosti i zaštite na radu i time ugrožava život i zdravlje radnika ili poslodavac koji angažuje radnika na crno i uskraćuje mu sva prava iz radnog odnosa i nanosi štetu budžetu države, jednako zaslužuju da budu na crnoj listi kao i poslodavac koji krši prava iz radnog odnosa trudnica i porodilja. Upravo iz tog razloga je potrebno precizno definisati kriterijume kako se ne bi tumačilo da su određeni poslodavci zaštićeni u odnosu na druge", rekli su Srni u Inspektoratu.

Trudnice i porodilje kao posebno osjetljiva kategorija radnika samim Zakonom o radu imaju definisan poseban status, te inspekcija rada u kontrolama posebnu pažnju usmjerava na zatečene radnice koje imaju ovaj status. 

"U proteklih nekoliko godina smanjen je broj žalbi radnica koje se odnose na zaštitu prava iz radnog odnosa porodilja i trudnica zbog otkaza ugovora o radu, međutim, i dalje se često susrećemo sa žalbama da su radnice sa poslodavcem imale zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme i da su u toku trajanja ugovora ostale u drugom stanju, nakon čega im poslodavac po isteku ugovornog perioda nije produžio ugovor", kažu u Ispektoratu Republike Srpske. 

Iz Inspektorata podsjećaju da su njihovi inspektori u 2019. godini po osnovu ugovora o radu kontrolisali 13.550 radnika zatečenih na radu kod poslodavca, od kojih je kontrolisano poštivanje radnih prava 246 radnica sa statusom trudnice ili porodilje u trenutku kontrole. 

"Nepravilnosti koje inspekcija najčešće konstatuje kada je riječ o poštivanju prava iz radnog odnosa trudnica i porodilja odnose se na obračun i rokove isplate plata i naknada", dodaju u Inspektoratu. 

U Inspektoratu pojašnjavaju da, u skladu sa zakonom, radni odnos zasnovan na određeno vrijeme prestaje istekom roka određenog ugovorom.

"U ovakvim slučajevima u samom inspekcijskom postupku vrlo je teško dokazivati da li poslodavac zaista više nema potrebu za produženjem ugovora o radu na određeno vrijeme koji je imao zaključen sa radnicom ili poslodavac ne želi teret porodiljskog bolovanja", dodaju u Inspektoratu. 

U prethodnim godinama, navode u Inspektoratu, često su se susretali sa slučajevima da su poslodavci trudnice i porodilje proglašavali tehnološkim viškom, te na taj način pokušavali da im otkažu ugovor o radu, međutim Zakonom o radu je propisano da, ukoliko je radnica sa poslodavcem imala zaključen ugovor o radu na neodređeno vrijeme, on joj ne može otkazati ugovor o radu zbog ekonomskih i tehnoloških razloga. 

Ovakvi slučajevi često epilog dobijaju na sudu jer poslodavci i nakon izvršene kontrole ne prihvataju nalog inspektora već traže sudsko odlučivanje. Jedan od primjera je predmet inspekcije rada koji traje od 2015. godine i sadrži više od 60 akata sačinjenih u postupku inspekcijske kontrole, drugostepenom postupku i sudskom postupku, te koji još nije okončan.

Zakonom o radu u Republici Srpskoj trudnicama i porodiljama je određena posebna zaštita za vrijeme trudnoće i porodiljskog odsustva, te je propisano da poslodavac ne može odbiti da primi u radni odnos ženu zato što je trudna, niti joj može otkazati ugovor o radu zbog trudnoće ili što koristi porodiljsko odsustvo. 

Za vrijeme korištenja porodiljskog odsustva žena ima pravo na naknadu u iznosu prosječne plate koju je ostvarila u posljednjih 12 mjeseci prije porodiljskog odsustva. 

Zakon o radu Republike Srpske propisuje kaznu od 5.000 KM do 20.000 KM ako poslodavac ne omogući zaposlenoj ženi da koristi prava u vezi sa trudnoćom, porođajem i materinstvom.

Centar za mame u saradnji sa Inspekcijom rada i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije redovno objavljuje crnu listu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja. 

Riječ je o firmama kod kojih je Inspekcija rada utvrdila da su prekršile prava trudnica ili porodilja na osnovu prijava budućih, odnosno sadašnjih majki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti