Rudar Tuzla - Osposobljeni za geološka istraživanja

21.04.2017. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Rudar Tuzla - Osposobljeni za geološka istraživanja

Geološka služba stalno zapošljava dva diplomirana inženjera geologije sa položenim stručnim ispitom i 5 godina iskustva .

Rudar d.o.o. Tuzla je proširio djelatnost svoje RJ Rudarstvo, pokretanjem nove radne jedinice - Geološka služba.

Geološka služba stalno zapošljava dva diplomirana inženjera geologije sa položenim stručnim ispitom i 5 godina iskustva.

Oni su obučeni za obavljanje svih zadataka u većini grana geologije s naglaskom na inženjersku geologiju i geofiziku.

Služba posjeduje i specijaliziranu opremu i specijalizirane licencirane softwar-e.

Pored mnogo projekata na kojima je službenici sudjelovali individualno, potrebno je izdvojiti samo posljednji, a to je potpuno inženjersko-geološko praćenje i kartiranje dvocijevnog tunela "Vijenac" - Zenica (dužina oko 3000m , a ukupna vrijednost cca 62mil eura) na koridoru Vc; dionica Sarajevo -Zenica, od početka iskopa do ''proboja''.

Geofizička istraživanja:

Služba je obučena i posjeduje Certifikat o prođenoj obuci u laboratorijima kompanije P.A.S.I. iz Torina (Italija), kod jednog od vodećih stručnjaka iz date oblasti, Osvaldo-a Pirchio-a, kao i najsavremeniju opremu za refrakciona i reflektivna seizmička istraživanja sa kombinovanim visokosofisticiranim seizmografom sa 24 kanala i pratećom opremom.

Na osnovu ovog i mnogih drugih projekata (tuneli,geofizička istraživanja, istražno bušenje,...), može se reći da je služba osposobljena za profesionalno obavljanje različitih zadataka, kao i zadatke vršenja nadzora i projektovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti