Rudnici ArcelorMittal Prijedor treći na svijetu po kvalitetu zaštite na radu

31.10.2008. 08:41 / Izvor: eKapija.ba
Rudnici ArcelorMittal Prijedor treći na svijetu po kvalitetu zaštite na radu

Rudnici kompanije ArcelorMittal u Prijedoru su rangirani na visoko treće mjesto svjetske liste po pitanju zaštite na radu u kategoriji rudnika sa površinskom eksploatacijom, navodi se u saopćenju.

Ovo međunarodno priznanje dodjeljuje revizorska kuća IRCA Global, kompanija koja se bavi revizijom i konsaltingom u oblastima zaštite zdravlja, bezbjednosti na radu, zaštite životne sredine i kontrole kvaliteta.

Tim revizora se nedavno na licu mjesta uvjerio u kvalitet i nivo zaštite na radu u rudnicima ArcelorMittal Prijedor, a ovo priznanje dolazi kao rezultat tih dobrih pokazatelja. Predstavnici kompanije će primiti nagradu "IRCA zlatni globus" na svečanoj ceremoniji početkom novembra u Južnoj Africi, saopćeno je iz ove kompanije.

"Zaštitu na radu smo velikim trudom i ulaganjima doveli na visoki nivo koji odgovara vrhunskim svjetskim standardima. To je zasluga svih zaposlenih koji su uključeni u naš proizvodni proces, ali i rezultat ulaganja i posvećenosti tom cilju čitave ArcelorMittal Grupe. Naš princip je da se ne smiju praviti kompromisi kad je u pitanju zaštita zaposlenih, a ovo značajno priznanje nam potvrđuje da je to dobra smjernica za budućnost", rekao je g. Murari Mukherdži, generalni direktor ArcelorMittal Prijedor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti