Rudnik soli Tuzla: Finansijska konsolidacija daje rezultate

28.01.2016. 12:47 / Izvor: Fena
Rudnik soli Tuzla: Finansijska konsolidacija daje rezultate

Ministar Mićanović podsjeća da je Vlada na nedavnoj sjednici donijela Odluku o finansijskoj konsolidaciji ovog privrednog društva, ocijenivši da je Rudnik soli jedini privredni subjekt kojem finansijska konsolidacija daje određene rezultate.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je danas Odluku o davanju saglasnosti na Program rasporeda sredstava s potrošačke jedinice “Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima", a ova potrošačka jedinica povećana je za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Ministar industrije, energetike i rudarstva u kantonalnoj vladi Srđan Mićanović kazao je na pres-konferenciji da je tokom 2016. planirano da se osigura zdravstveno osiguranje za radnike fabrike "Konjuh" Živinice i firme Gredelj-Revom iz Dobošnice.

Naglasio je da su sredstva s ove pozicije u iznosu 42.000 KM predviđena za i sporazum o uvezivanju radnog staža radnicima fabrike obuće "Aida", da bi se završio projekt u toku tri godine, te uvezao staž svim radnicima ove firme.

Mićanović je naveo također da su Programom predviđeni kapitalni transferi privatnim preduzećima i poduzetnicima, za šta je predviđeno 300.000 KM nepovratnih sredstava da bi omogućili privatnim kompanijama da povećaju zaposlenost.

Vlada TK-a usvojila je i Informaciju o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Rudnik soli "Tuzla“.

Ministar Mićanović podsjeća da je Vlada na nedavnoj sjednici donijela Odluku o finansijskoj konsolidaciji ovog privrednog društva, ocijenivši da je Rudnik soli jedini privredni subjekt kojem finansijska konsolidacija daje određene rezultate, što se može vidjeti na poslovanju za 2015. godinu.

Ovaj rudnik je, dodao je, uspio potpisati sporazume sa Zavodom za zdravstveno osiguranje na kantonalnom i federalnom nivou.

Napominje da je na sastanku s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i resornim ministrom u Federalnoj vladi nedavno razgovarano o sporazumu u vezi s dugom za električnu energiju te da postoje naznake da će se u što kraćem roku i ovaj problem riješiti i da će Rudnik soli jednokratno izmiriti glavnicu duga, a da će mu se otpisati kamate koje su nastale po osnovu duga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti