Rumunski privrednici posjetili "Elvaco": Moguća saradnja u mnogim oblastima

21.08.2012. 09:43 / Izvor: SRNA
Rumunski privrednici posjetili 'Elvaco': Moguća saradnja u mnogim oblastima

Saradnja privrednika iz Rumunije i Republike Srpske moguća je u mnogim oblastima, ocijenjeno je jučer u Bijeljini tokom posjete delegacije rumunskog grada Sebiša Grupaciji "Bobar" i pogonu Fabrike "Elvaco".

Georges Feješ, načelnik grada Sebiša, u oblasti Arad, podsjetio je da u ovom rumunskom gradu živi oko 10.000 stanovnika, te da je mentalitet i način života njegovih sugrađana veoma sličan ovdašnjem.

"Imamo nekoliko fabrika koje se bave preradom drveta. Vi imate Fabriku parketa u Janji i možemo vam obezbjeđivati sirovinu. Postoje i mnogi vaši proizvodi koje možete izvoziti kod nas. Primjera radi, naše fabrike proizvode metal, a nama trebaju vaše elektrode", rekao je Feješ.

On je uvjeren da je mnogo toga moguće ostvariti i u oblasti turizma, kulture, sporta.

"Možemo da prenesemo jedni drugima razna iskustva. Mislimo da je ovo početak dobrog prijateljstva i uspješne poslovne saradnje", rekao je Feješ.

Direktor preduzeća "Elvaco" Željko Malešević ocijenio je današnju posjetu kao odličan primjer uspostavljanja saradnje Bijeljine i drugih evropskih gradova.

"Na rumunskom tržištu se nismo pojavljivali više od 20 godina.Ovo je odlična prilika da plasiramo svoje proizvode, poput elektroda za zavarivanje, pokretne naftne pumpe, ogradne sisteme i šine vodilice za liftove. Upravo sa tim proizvodima vrhunskog kvaliteta izlazimo na evropsko tržište", rekao je Malešević i podsjetio da "Elvaco" već izvozi u Holandiju i Italiju.

On je dodao da je prije dvije godine ovo preduzeće izvozilo 36 odsto proizvoda i da je sigurno da će ovaj plan biti premašen.

"Zapošljavamo oko 200 radnika i krenuli smo u vrlo ambiciozan plan izgradnje fabrike traktora, što će biti uskoro i realizovano", rekao je Malešević.

Predstavnici rumunske delegacije, nakon posjete "Elvacu", sastali su se i sa predstavnicima lokalne uprave Bijeljina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti