Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Rusmir Hrvić proglašen za privrednika godine u BiH

15.05.2018. 08:47 / Izvor: Akta.ba

U Mostaru je sinoć održana manifestacija izbora Osobe godine Večernjakovog pečata kojoj su prisustvovali brojni visoki dužnosnici iz BiH i regije, prenose Vijesti.ba. 

Ovogodišnji Pečat za privrednika godine osvojio je Rusmir Hrvić predsjednik Uprave AS GROUP - najveće i najuspješnije bh. prehrambeno-trgovačke industrije u Bosni i Hercegovini.
 
U obrazloženju je navedeno da je Rusmir Hrvić pod svoje okrilje uzeo i Agrokomerc, te da daju posao za 4.500 ljudi, proizvode i otkupljuju od bosanskohercegovačkih  framera i da je prošla godina za AS GROUP bila najuspješnija. 
 
Hrvić se u kratkom obraćanju zahvalio svima koji su glasali za njega i AS grupaciju, te dodao da je velika čast dobiti ovo priznanje.
 
"Ujedno bih se zahvalio i svim našim uposlenicima, kolegama, saradnicima koji su zajedno sa mnom zaslužni za ovo priznanje, te potrošačima koji kupuju naše proizvode i podržavaju sve domaće proizvođače iz cijele BIH", rekao je Hrvić. 
 
Dodao je da svi zajedno trebamo raditi na podizanju konkurentnosti kako bi podigli konkurentnost BIH i naše privrede, a sve s ciljem da se popravi standard naših građana. 
 
"Podjele i granice treba ukidati i ići u pravcu Evropske unije na čije tržište trebamo gledati kao na naše", zaključio je Hrvić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti