Russian Helicopters isporučuje letjelice za MUP RS, ugovor vrijedan 48,7 mil. KM

29.01.2020. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Russian Helicopters isporučuje letjelice za MUP RS, ugovor vrijedan 48,7 mil. KM

Sredstva za nabavku su obezbjeđena odlukom Vlade Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske završilo je dodjelu ugovora za kupovinu tri helikoptera sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom vrijednim 48,7 miliona KM što je 24,3 miliona eura.

Letjelice će nabaviti od kompanije Russian Helicopters iz Moskve, a ugovor je zaključen 30.decembra. 2019. godine, saznaje Akta.ba.

Sredstva za nabavku su obezbjeđena odlukom Vlade Republike Srpske. Tenderskom dokumentacijom traženi su helikopteri za koje su definisane minimalne tehničke karakteristike u skladu sa potrebama redovnih aktivnosti MUP-a RS, a čije karakteristike ne upućuju na određenog proizvođača i omogućavaju jednak i nediskriminirajući pristup nadmetanju

Podsjećamo, MUP Republike Srpske do sada nije imao helikoptere u svom vlasništvu.

Helikopter "Gazela" koji je letio sa oznakama policije 2005. godine postao je dio Helikopterskog servisa Republike Srpske, organizacije zadužene za podršku vlastima i stanovništvu Republike Srpske.

Ranije je navedeno da će spomenute letjelice služiti i za gašenje požara, medicinske evakuacije i pomoć stanovništvu u elementarnim nepogodama i drugim teškim situacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti