Ryanair uskoro slijeće u Mostar?

13.03.2017. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Ryanair uskoro slijeće u Mostar?

Nabavljeno je, također, i vozilo hitne pomoći na plinski pogon što će osigurati bolje uvjete i kvalitetniju uslugu invalidima koji dolaze u Zračnu luku.

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije predvođeno Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade posjetilo je prošle sedmice Zračnu luku Mostar kako bi se na licu mjesta uvjerilo u rezultate provedbe IPA projekta AdriStarter, pišu grude.com.

Marin Raspudić, direktor Zračne luke, koja je bila jedan od partnera projekta, istaknuo je kako su, zahvaljujući tom projektu, proširili kapacitete terminalne zgrade, te je prilagodili osobama s poteškoćama u kretanju. Zgrada Zračne luke ima znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i zahvaljujući rekonstruiranju može istodobno primiti dva zrakoplova.

Nabavljeno je, također, i vozilo hitne pomoći na plinski pogon što će osigurati bolje uvjete i kvalitetniju uslugu invalidima koji dolaze u Zračnu luku.

''Nema razvitka gospodarstva niti Županije, ni cijele regije, bez razvitka Zračne luke Mostar, odnosno njezina moderniziranja. Upravo zbog toga, Vlada HNŽ je u Rebalansu za proteklu godinu izdvojila 150.000,00 KM za završetak projekta koji je realiziran u Zračnoj luci Mostar, za moderniziranje pristaništa i još jedne stajanke za zrakoplove'', kazao je tijekom posjeta predsjednik Herceg.

Podsjetio je, također, na to kako je Vlada HNŽ prvi put u Proračunu planirala 300.000,00 KM za subvencioniranje prijevoza putnika.

"Na taj način želimo pomoći našu Zračnu luku i privući niskotarifne tvrtke za koje vjerujemo da će pronaći interes da europske i svjetske destinacije povežu s Mostarom. Mostar i Hercegovina imaju izniman turistički potencijal koji se može dodatno valorizirati zajedničkim nastupima i promoviranjem na sajamskim priredbama. Na tom tragu, dogovorili smo da predstavnici Vlade, Grada Mostara, Turističke zajednice i Zračne luke Mostar zajednički posjete Sajam u Irskoj te tom prigodom razgovaraju o mogućnostima uspostave zračnih linija tvrtke Ryanair. Smatramo kako su mogućnosti Zračne luke iznimne jer, uz ostalo, ona može biti i zamjenska zračna luka za Sarajevo koje zbog vremenskih uvjeta često ima problema s prihvatom zrakoplova", kazao je predsjednik Herceg.

Inače, u izaslanstvu Vlade, pored predsjednika Hercega, bili su i ministri Ajdin Teletović i Adnan Faladžić, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti