Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sa sezonskom ski-kartom Jahorine na slovenačka skijališta i obratno​

15.11.2018. 08:08 / Izvor: Akta.ba

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, predstavio je sve pogodnosti dogovora sa predstavnicima slovenačkih ski centara (imena) na konferenciji održanoj danas, 14. novembra, u Sloveniji.

Predstavnici slovenačkih ski centara prije više od mjesec dana posjetili su Jahorinu i uvjerili se u sve pozitivne promjene koje su se dogodile na Jahorini kada se i rodila ideja o zajedničkom sporazumu. Mogućnost skijanja u devet slovenačkih ski centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec,  Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski kartom sa Jahorine i obrnuto veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.

"U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski pas sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Jahorina postaje jedan od vodećih ski centara u regionu dok je saradnja sa slovenačkim ski centrima  samo još jedan od dokaza za to.

"Sada kada Jahorina ima sigurnost u snijeg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, vjerujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, a vjerujte mi zaista je vrijedno pogledati. Zimu ćemo dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim Technoalpin sistemom za vještačko osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova", kazao je Ljevnaić.

Dodao je da je na samom vrhu planine izgrađeno vještačko jezero od 75.000 m3 koje će biti atrakcija i ljeti i zimi i koje će prirodnim padom osnježavati jahorinske staze.

"Imamo 40km odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Noćno skijanje, ski vrtići, preko 1030m postavljenih vjetrobrana, te proširene i ublažene postojeće staze, novi parking prostori govore da se radi o odličnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje", rekao je Ljevnaić i pozvao sve da posjete Jahorinu i sami se uvjere u sve njene ljepote i atraktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti