Saglasnost za uknjižbom imovine na terminalima tečnih tereta

13.01.2017. 13:55 / Izvor: Akta.ba
Saglasnost za uknjižbom imovine na terminalima tečnih tereta

Pokretanje uknjižbe imovine na terminalima tečnih tereta Bihać, Blažuj, Mostar i Živinice.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je saglasnost Upravi privrednog društva "Operator - Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, da, uime i za račun Federacije Bosne i Hercegovine, preduzima sve pravne i druge radnje pred nadležnim organima vlasti, sudovima ili drugim tijelima državne uprave, s ciljem usklađivanja faktičkog stanja nekretnina sa stanjem nekretnina u zemljišnim knjigama i plati sve zavisne troškove koji nastanu u vezi s pokretanjem i uknjižbom imovine na terminalima tečnih tereta Bihać, Blažuj, Mostar i Živinice do okončanja postupka uknjižbe imovine na Federaciju BiH i na "Operatora - Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo.

Svi eventualni troškovi i zahtjevi koji bi mogli biti istaknuti od strane trećih osoba u postupku pokretanja i uknjižbe imovine i plaćanja poreza na prenos imovine, a koji izlaze iz okvira dijela zavisnih troškova koji nastanu u postupku pokretanja i uknjižbe imovine, bit će posebno razmatrani i donosene posebne odluke Vlade FBiH.

Premijer FBiH je ovlašten da, uime Federacije BiH, potpiše punomoć Upravi privrednog društva „Operator - Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo za preduzimanje ovih radnji, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti