Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

SAIS: Političke partije bi trebale ići na formiranje ekspertnih vlada

Bez obzira koje političke partije budu oformirale vladajuću koaliciju, na svim nivoima vlasti, mi vjerujemo da je od vitalnog značaja da politički lideri u Bosni i Hercegovini imenuju ljude od struke u izvršnu vlast, rekao je Daniel Hamilton, direktor SAIS Centra.

12.09.2014. 08:29 / Izvor: eKapija.ba

Centar za transatlantske odnose SAIS apelira na građane Bosne i Hercegovine da izađu na izbore i glasaju  na općim izborima 12. oktobra za one stranke koji mogu osigurati ekonomski prosperitet u BiH.

"Bez obzira koje političke partije budu oformirale vladajuću koaliciju, na svim nivoima vlasti, mi vjerujemo da je od vitalnog značaja da politički lideri u Bosni i Hercegovini imenuju ljude od struke u izvršnu vlast'', rekao je Daniel Hamilton, direktor SAIS Centra za transatlantske odnose.

Podstiću, kaže, političke lidere da ne gledaju na etničku ili partijsku pripadnost u imenovanju ministara u novim vladama u BiH, nego da za mandate predlože ljude od znanja, integriteta i profesionalne stručnosti koji ce moći izvući vašu zemlju iz ekonomske krize.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti