Sajam automobila u Ženevi 2022. nakon dvogodišnje pauze

30.05.2021. 12:15 / Izvor: seebiz.eu
Sajam automobila u Ženevi 2022. nakon dvogodišnje pauze

Jedan od najvažnijih međunarodnih sajama automobila posljednji je put održan u martu 2019. godine.

Jedan od najvažnijih međunarodnih sajmova automobila posljednji je put održan u martu 2019. godine. 

Organizatori sajma u Ženevi najavili su da je 91. izdanje ovog prestižnog događaja planirano za drugu polovicu februara 2022. godine.

Kako se navodi, 17. i 18. februara rezervirani su za novinare, dok će sajamska vrata biti otvorena za posjetitelje od 19. do 27. februara.

"Moj tim i ja jedva čekamo predstaviti svoj koncept izlagačima, a zatim i javnosti. Doista se nadamo da će nam zdravstvena situacija i odgovarajući propisi u vezi s epidemijom omogućiti da oživimo sajam", rekao je izvršni direktor Sandro Mesquita .

Ženeva je bila jedan od prvih većih autosajmova koji je otkazan 2020. godine, kada su švicarske vlasti krajem februara te godine objavile odluku o zabrani svih većih javnih događaja.

To je bila vrlo loša vijest za organizatore, ali i za sudionike, jer su izlagači bili u procesu završnih priprema za sajam, pa su mnogi štandovi već bili spremni.

Tada su vlasti organizatorima ponudile paket za spas sajma, ali uvjeti su smatrani prekompliciranim.

Tada je događaj ponuđen na prodaju, da bi ga na kraju preuzeo Palexpo SA, koji upravlja najvećim izložbenim centrom u Ženevi.

Trenutno nisu poznata imena izlagača za 2022. godinu, ali novi vlasnici autosajma obećali su da će se sajam razvijati u odnosu na prethodne godine i da će njegov koncept biti "bitno drugačiji".

Šta to tačno znači još nije otkriveno.

Čak i prije nego što je pandemija zaustavila održavanje sajma automobila, bili su u krizi.

Proizvođači automobila počeli su izbjegavati skupe sajamske priredbe prije nekoliko godina, a više su voljeli manje i jeftinije regionalne promotivne događaje.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Međunarodni sajam automobila u Ženevi uspjeti privući svjetske proizvođače automobila svojim novim formatom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti