Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sajam ENERGA: Tradicionalna manifestacija prepoznatljiva u regiji

13.06.2014. 14:27 / Izvor: eKapija.ba

Međunarodni sajam energetike ENERGA, koji se održava od 10. do 13. juna u Tuzli je već tradicionalna manifestacija koja ima svoje mjesto u regiji kada je u pitanju energetski sektor. Sama zainteresovanost izlagača za učešće na konferenciji govori da je ENERGA kao program koji uključuje i sajam i konferenciju zauzeo svoje mjesto kada je u pitanju sajamski i promocijski dio energetike u Bosni i Hercegovini.

"Ove godine sajam se održava četvrti put, a konferencija kao prateći sadržaj treći put. Iz godine u godinu broj izlagača na samom sajmu se povećava, a broj učesnika na konferenciji pokazuje uspješnost oba projekta. Ove godine smo imali 28 izlagača iz osam zemalja i predstavljeno je 60 privrednih subjekata, s obzirom da neki izlagači nastupaju kolektivno. U okviru sajma smo formirali i prezentacijski dio, na kojemu su se održavali različiti paneli“, kaže za eKapija.ba Nedim Ćurić, koordinator PR tima Tuzlanskog sajma.

Sajam je trajao četiri dana, a prva dva dana su vezana za poslovne posjete i prezentacije, a preostala dva dana su otvorena i za građanstvo. Treba istaći da će se sredstava prikupljena od ulaznica donirati u humanitarne svrhe za poplavljena područja u BiH.

Sajam se održavao u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a organizatori kažu da su zadovoljni brojem izlagača.

"Odziv izlagača do prvobitnog roka do 25. maja je bio izuzetno dobar i u suštini su bili maksimalno popunjeni kapaciteti sajamskog prostora kojim mi raspolažemo. Znači Tuzla nema sajamski prostor, nema organizirano sajmište nego se iskorištavaju kapaciteti objekata koji postoje. Dvorana Mejdan je najveći objekat i mi smo njega imali ispunjenog do posljednjeg štanda. Međutim same poplave u tom periodu, koje su zahvatile i Hrvatsku i Srbiju, odakle imamo najveći broj izlagača, su uzrokovale određena otkazivanja. Tako da je nekih 20- tak posto izlagača prvobitno prijavljenih otkazala. Da nije bilo poplava imali bi sigurno rekordan broj izlagača", ističe Ćurić.

On nam također kaže da Tuzlanski sajam planira još jedan specijalizirani sajam na proljeće, ali za sada nije želio govoriti o više detalja.

A.Š.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti