Sajam ZEPS ove godine u zeničkoj Areni?

17.05.2019. 08:14 / Izvor: Avaz.ba
Sajam ZEPS ove godine u zeničkoj Areni?

Odluka o održavanju ZEPS-a u “Areni” trebala bi biti poznata do kraja mjeseca.

Ovogodišnji 26. generalni bh. sajam ZEPS i 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal mogao bi doživjeti ogormno osvježenje, jer ovih dana traju pregovori da se održi u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici. 

Snežana Jonjić, nova direktorica ZEPS-a, potvrdila je tu informaciju i dodala da su sredinom prošle sedmice održali sastanak sa Nedimom Talićem, direktorom "Arene".

"Ima razmišljanja, ali još nismo dobili ponudu od preduzeća koje rukovodi "Arenom". Održali smo sastanak i obavili razgovor s njima, pogledali prostor i čekamo zvaničnu ponudu. To je, sigurno, veliki preokret za nas, ali i inovacija za sve.", kaže Jonjić.

Napominje da će se, budući da su dioničarsko društvo, u konačnu odluku gdje će se održati ZEPS uključiti i dioničari.  

Zbog upitnog održavanja prošle godine, svakakvih natpisa, pa i situacije koja je bila, ove godine razmišljaju se noviteti poput "Arene". 

"Koristim priliku da čvrsto kažem da uopće nije upitno ovogodišnje održavanje ZEPS-a", ističe Jonjić.

Poseban vjetar u leđa im daje Interes izlagača koji postoji već neko vrijeme, zbog čega već mjesecima pristižu prijave.

"Odavno nam se javljaju firme, a čak su neke ponude prihvaćene. I ove godine bit će starih, ali i novih izlahača. Još je nezahvalno prognozirati hoće li broj izlagača premašiti prošlogodišnji, ali, važno je da prijave stižu i da ih firme traže.", kaže Jonjić.

Odluka o održavanju ZEPS-a u zeničkoj "Areni" trebala bi biti poznata najkasnije do kraja mjeseca, a što bi zasigurno donijelo osvježenje sajmu čije je održavanje za ovu godinu, usljed sve slabijeg odziva i podrške vlasti, bilo upitno pa se razmišljalo da se prekine 26-godišnja tradicija u gradu čelika.

Ipak, u preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi "Arenom", užurbano pripremaju ponudu, potvrdio nam je direktor Nedim Talić.

"Kako je ovo zatvoreni prostor, odnosno, u pitanju je dvorana, odmah je veća i kvalitetnija usluga. To znači da će definitivno zahtijevati i drugačiju cijenu od otvorenog prostora na Kamberovića polju, gdje smo izdavali samo plac. Ali, pokušati ćemo dati najbolju ponudu.", kaže Talić.

Osim dvorane, organizatori ZEPS-a žele zakupiti holove, plato ispred objekta, te brojne druge kapacitete i sadržaje koje nudi "Arena".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti