Samo u BiH ne pada cijena goriva

05.06.2019. 09:49 / Izvor: Nezavisne novine
Samo u BiH ne pada cijena goriva

Kako pokazuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH, litar benzina 95 plaćamo 2,26 KM, benzin 98 košta 2,36.

Kako pokazuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH, litar benzina 95 plaćamo 2,26 KM, benzin 98 košta 2,36, a dizel 2,31 i u pitanju su cijene identične onim na početku prošle sedmice.

Dakle, naše vozače ništa nije obradovalo, iako je na londonskom tržištu cijena barela pala 6,1 odsto - na 64,50 dolara, dok je na američkom barel pojeftinio 8,8 procenata, odnosno na 53,50 dolara.

Naftni distributeri u BiH pravdaju se da njihovi cjenovnici zavise od niza faktora, ali sagovornik "Nezavisnih" koji se godinama bavi analizama stanja na tržištu energenata tvrdi da bi pozitivne vijesti trebalo da nas iznenade krajem ove sedmice.

"Rafinerijske cijene padaju, ima već tri do četiri dana, pa očekujem da naši pumpaši počnu spuštati svoje cijene i to do pet feninga. Zasad toliko", rekao je izvor "Nezavisnih".

Međutim, potraje li ovakav trend na svjetskom tržištu, vozači bi mogli osjetiti i dodatno olakšanje.

"Ne znam da se ovakav pad dogodio zadnjih godinama. Garantujem, nastavi li se takav trend, naši prometnici imaće prostora da spuste cijene do kraja sljedeće sedmice do 10 ili 15 feninga", zaključuje sagovornik "Nezavisnih".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti