Vijesti

San Marco DT BH: Nova tvornica boja i lakova u Čitluku

31.01.2008. 12:19 / Izvor: Dnevni list

Nova tvornica boja i lakova San Marco DT BH koja je nastala kao rezultat partnerskog odnosa italijanske kompanije za proizvodnju boja i lakova Colorifico San Marco i kompanije Duga – Tehna otvorena je jučer u Čitluku. Radi se o najmodernijoj tvornici za proizvodnju boja i lakova u ovom dijelu Evrope.

Proizvodi San Marca DT BH će se izvoziti u zemlje Evropske unije, Bliski i Daleki Istok, Južnu i Sjevernu Ameriku, Japan. Planiraju također i izvoz u više od 40 zemalja širom svijeta. Tvornicu je otvorio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić. Iz Duga – Tehne ističu da je saradnja sa San Marcom počela još 1996. godine.

Jedan od rezultata tog uspješnog procesa je i početak proizvodnje Duga – Tehne u Čitluku po licenci Colorifico San Marca, već 1999. godine. Inače, Duga – Tehna je osnovana 1990. kao kompanija specijalizirana za trgovinu bojama i lakovima, građevinskom hemijom za široku potrošnju, profesionalce i industriju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti