Sanacija stadiona Otoka: Planirano otvorenje krajem augusta

22.07.2011. 14:16 / Izvor: eKapija.ba
Sanacija stadiona Otoka: Planirano otvorenje krajem augusta

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Damir Hadžić, danas se susreo sa predsjednikom Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Ivicom Osimom i ministrom za kulturu i sport, Ivicom Šarićem.

Hadžić je upoznao prisutne o dosadašnjim radovima na stadionu Otoka, te planiranom otvorenju za 25. august. Prva utakmica koja bi se odigrala na stadionu je FK Željeničar - FK Olimpic u okviru 5. kola Premijer lige, saopćeno je iz press službe općine.

Prva faza radova na obnovi podtribinskog prostora i svlačionica na fudbalskom stadionu Otoka privodi se kraju. Izvođač radova je firma "Unigradnja" iz Sarajeva. Općina Novi Grad Sarajevo finansirala je obnovu stadiona sa 157 hiljada KM. Obnovljene prostorije koristit će ženski nogometni klub SFK 2000, FK Olimpic Sarajevo i Asocijacija sportskih novinara FBiH.

"U narednom periodu planirana je rekonstrukcija travnatog terena, sanacija oštećenja na betonskim tribinama, nabavkom i ugradnja 2400 stolica. U cilju promocije i ulaganja u razvoj sporta, vjerujem da će Nogometni savez BiH iskoristit kapacitete našeg stadiona Otoka", istakao je načelnik Hadžić.

Sanacija stadiona Otoka trebala bi biti završena do kraja augusta kako bi klubovi mogli igrati u sezoni 2011/2012.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti