Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Saniteks bira novog predsjednika Skupštine te novi Nadzorni odbor

06.01.2021. 10:43 / Izvor: Akta.ba

Za 29. januar zakazana je Skupština društva “Saniteks” d.d. Velika Kladuša, a na Dnevnom redu je, između ostalog, izbor predsjednika Skupštine te usvajanje Godišnjeg finansijkog izvještaja za 2019.godinu. 

Osim toga, na vlastiti zahtjev, Amra Šehović i Kenan Nalbantić bit će razriješeni funkcija u Nadzornom odboru, a isti dan će se imenovati novi članovi Nadzornog odbora Saniteksa. 

Na Dnevnom redu još će se naći i razmatranje i usvajanje Izvještaja Odbora za reviziju, Izvještaja o radu Uprave te Plan poslovanja za 2020.godinu. 

Inače, Saniteks je jedini proizvođač medicinskih sredstava, sanitetskih i higijenskih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1962.godine, a svoje proizvode prodaje na tržištima tri kontinenta, odnosno preko 50% ukupnog prihoda od prodaje realizuje na izvoznim tržištima, najvećim dijelom u zemljama EU.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti