Sanja Sabljić nova direktorica Hrvatske pošte Mostar

18.11.2011. 13:36 / Izvor: eKapija.ba
Sanja Sabljić nova direktorica Hrvatske pošte Mostar

Vlada FBiH jna jučerašnjoj sjednici dala je prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Hrvatske pošte d.o.o. Mostar za donošenje odluka o razrješenju direktora - predsjednika Uprave Željka Gugića, te o imenovanju Sanje Sabljić za vršioca ove dužnosti na period do šest mjeseci.

Prethodna saglasnost data je i Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju Filipa Vujeva za direktora ovog javnog preduzeća.

I Nadzorni odbor BH Telecoma d.d. Sarajevo dobio je prethodne saglasnosti za donošenje odluka o imenovanju Jasminka Akšamije za izvršnog direktora za investicije i Dženane Muračević za izvršnog direktora za informacione tehnologije.

Sanela Adžović imenovana je za predsjednicu, a Samir Suljević, Mirsad Hajdarević, Mirsad Teskeredžić, Ivo Kuliš, Slobodan Crnogorac, Halil Burić i Ivica Knezović za članove Komisije za izradu informacije s prijedlogom raspodjele pokretne imovine prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i načinom rješavanja viškova neraspoređene imovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti