Sanofi-aventis u borbi protiv dijabetesa: Uručen aparat i reagenas za mjerenje HbA1c

21.10.2010. 16:35 / Izvor: eKapija.ba
Sanofi-aventis u borbi protiv dijabetesa: Uručen aparat i reagenas za mjerenje HbA1c

Farmaceutska kompanija sanofi-aventis danas je zvanično uručila donaciju aparata i reagenasa za mjerenje HbA1c Udruženju dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.

Aparat za mjerenje glikoziliranog hemoglobina HbA1c, parametar kvaliteta terapije u prethodna 2-3 mjeseca, dodjeljuje se u svrhu poboljšanja dijagnostike, ranog otkrivanja i sprečavanja nastanka komplikacija diabetes mellitusa (šećerne bolesti) na nivou Kantona Sarajevo, te u svrhu nastavka i unapređenja saradnje sa pomenutom institucijom, priopćili su iz ove kompanije.

Inače, Sanofi aventis, jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svijetu, do sada je donirala istoimene aparate zdravstvenim ustanovama na nivou Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, što ukazuje na posvećenost sanofi-aventisa borbi protiv dijabetesa tokom čitave kalendarske godine.

Ova kompanija iza sebe ima dugu historiju borbe protiv dijabetesa te sprovodi brojne aktivnosti u cilju podizanja svijesti o ovoj bolesti, bolje informisanosti javnosti, te podstiče na kontrolu i liječenje dijabetesa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti