Sapid na Mostarskom sajmu predstavio četvrtu klasu protivprovalnih vrata

16.04.2015. 14:34 / Izvor: eKapija.ba
Sapid na Mostarskom sajmu predstavio četvrtu klasu protivprovalnih vrata

Riječ o potpuno domaćem proizvodu. Sva vrata imaju ateste i certificirana su. Planiraju proboj na inostrano tržište i povećanje proizvodnje.

Firma Sapid d.o.o. iz Sarajeva prvi put se predstavila na Mostarskom sajmu gospodarstva trećom i četvrtom klasom protivprovalnih vrata za stanovništvo i protivpožarnih vrata za firme.

Kako je za Poslovni portal eKapija.ba izjavio direktor marketinga i prodaje u firmi Sapid d.o.o. Erol Kazazović, u pitanju su proizvodi iz vlastite proizvodnje.

"Najveći smo proizvođač protivprovalnih i protivpožarnih vrata u Bosni i Hercegovini. Do sada imamo više od 30.000 ugrađenih vrata. Riječ je o potpuno domaćem proizvodu, a proizvodnja se nalazi u Gladnom Polju kod Sarajeva. Naš izložbeni salon nalazi se na Trgu Heroja u Hrasnom", rekao je Kazazović.

Dodao je da su sva vrata cerfiticirana.

"Sva naša vrata atestirana su po standardima EU. Ovim putem apelujemo na investitore i nadzore na objektima, da obavezno, prije dogovaranja posla, traže na uvid originalni atest za vrata, jer se dešava da prilikom primopredaje objekta dobijaju kopije koje se vrlo lako mogu preuzeti sa internet ili obraditi u nekom od grafičkih softvera. Time će zaštiti sebe od prevare, a i kompanije kao što smo mi koji radimo po zakonu. Imamo ugovor sa švicarskom kompanijom Forster za protivpožarni program i po njihovoj licenci sklapamo vrata, proizvodimo i prodajemo", naveo je Kazazović.

Prema njegovim riječima, Sapid kupce prati i nakon prodaje vrata, jer kupovinom oni dobijaju dvije godine garancije za svaka vrata, te servis 24 sata, sedam dana u sedmici.

Podcrtao je da Sapid izrađuje vrata po mjeri i da može izraditi vrata po bilo kojoj dimenziji koju kupci navedu.

Spomenuo je da Sapid d.o.o, trenutno ima 27 zaposlenih radnika, te da je u planu širenje proizvodnje i izvoz na ino tržišta.

Karakteristike vrata

Govoreći o samom proizvodu, direktor marketinga i prodaje u Sapidu, izjavio je da četvrta klasa protivprovalnih vrata mogu biti i protivpožarna, odnosno biti otporna na požar na 30 i 60 minuta.

"Vrata imaju šest aktivnih i dodatne četiri fiksne tačke zaključavanja. Na upit naših klijenata može biti postavljena i dodatna brava. Osim toga, tu je i graničnik otvaranja, digitalna špijunka, fiksna ili pokretna kugla s jedne, a šteka s druge strane", pojasnio je Kazazović.

Kazazović je izjavio da Sapid osim vrata izrađuje i inox ograde, kovanu bravariju, protivpožarna stepeništa, čelične konstrukcije za hale, te mnoge druge proizvode na bazi čelika, inoxa i željeza.

K.S. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti