Saradnja AUBIH i Ukrajinskog državnog univerziteta za bankarstvo

06.12.2019. 15:31 / Izvor: Akta.ba
Saradnja AUBIH i Ukrajinskog državnog univerziteta za bankarstvo

U Sarajevu je potpisan Memorandum o saradnji Američkog Univerziteta BiH i Ukrajinskog državnog univerziteta za bankarstvo sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti visokih tehnologija.

U Sarajevu je potpisan Memorandum o saradnji Američkog Univerziteta BiH (AUBIH) i Ukrajinskog državnog univerziteta za bankarstvo sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti visokih tehnologija.

"Ukrajina je ušla u veliki proces digitalizacije i želi postati prva zemlja svijeta u toj oblasti. Univerzitet za bankarstvo je uključen u taj proces u sferi bankarstva i osiguranja i ima veliku potrebu za dobro obučenim kadrovima u sferi IT i Finteh, koji bi bili angažovani na projektima", izjavio je Draško Aćimović, savjetnik Rektora Kijevskog Univerziteta.

"Za Američki Univerzitet je čast da smo prepoznati, ne samo u BiH i regionu, već i šire, kao institucija koja ima odličan obrazovni program i kvalitetne svršene studente. Radujemo se saradnji sa Ukrajinskim državnim univerzitetom i smatramo da je to velika šansa za buduće studente u oblasti IT tehnologija kojima će se otvoriti prostor da rade za strane kompanije i projekte, ali i da ostanu u svojoj zemlji", izjavio je predsjednik Američkog Univerziteta Denis Prcić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti