Saradnja centralnih banaka Srbije, BiH i Crne Gore

07.05.2009. 13:49 / Izvor: Beta
Saradnja centralnih banaka Srbije, BiH i Crne Gore

Predstavnici centralnih banaka Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore razgovarali su danas (7. maj 2009. godine) o unapređenju saradnje u oblasti supervizije, kako bi se garantovala stabilnost finansijskog sektora, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sastanku, koji je održan u NBS, prisustvovali su predsednik nemačke Agencije za nadzor banaka i finansijskog tržišta Johen (Jochen) Sanio, guverneri centralnih banaka BiH, Crne Gore i Srbije Kemal Kozarić, Ljubiša Krgović i Radovan Jelašić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH Zlatko Barš i direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac.

Razmenjena su iskustva i o aktivnostima koje centralne banke preduzimaju radi ublažavanja efekata svetske finansijske krize, jačanja poverenja u bankarski sektor i očuvanja finansijske i makroekonomske stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Jelašić je predstavio mere koje je sprovela NBS, među kojima su i one koje se odnose na podršku bankama, a zasnovane su na dogovoru u Beču banaka sa stanim vlasništvom koje posluju u Srbiji da ne smanjuju kreditnu aktivnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti