Saradnja Koc Univerzitetske bolnice i Eurofarm Centra

10.10.2019. 14:16 / Izvor: Akta.ba
Saradnja Koc Univerzitetske bolnice i Eurofarm Centra

Saradnja EUROFARM Centra i Koc bolnice podrazumjevat će zbrinjavanje pacijenata kojima u BiH nije moguće pomoći ili onima koji žele alternativu u liječenju.

Eurofarm Centar ostvario saradnju sa Koç Univerzitetskom bolnicom iz Istanbula. Saradnja Eurofarm Centra i Koç bolnice podrazumjevat će zbrinjavanje pacijenata kojima u BiH nije moguće pomoći ili onima koji žele alternativu u liječenju.

"Ova saradnja će omogućiti svim pacijentima da na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije o liječenju u inostranstvu, pri čemu će naši ljekari uraditi kompletnu dijagnostiku, te u konsultaciji sa turskim kolegama predložiti individualni plan liječenja", izjavio je Kenan Kekić, izvršni direktor Eurofarm Centra.

"Svi pacijenti koji dođu u našu ustanovu na raspolaganju će imati najsavremeniju medicinsku opremu, vrhunske ljekare, a u toku njihovog boravka na raspolaganju će imati osobu sa Vašeg govornog područja", izjavio je Ertan Mehmet, International Patient Programs Balkan Region Supervisor, Koc Healthcare.

U sklopu Koç Healthcare posluju četiri velike zdravstvene ustanove: American Hospital, Medamerican, Koç University Hospital i American Hospital.

 

U sklopu American Hospital funkcioniše i MD Anderson Center, jedini centar izvan USA, koji u potpunosti primjenjuje postulate liječenja karcinoma po kojima su svjetski lideri.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti