Saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo

06.06.2019. 13:07 / Izvor: Akta.ba
Saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo

Premijeru Forti i ministru finansija Kantona Sarajevo Amelu Kovačeviću poziv za učešće uputila je Kineska ambasada.

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom otputovala je u Kinu gdje će učestvovati na trećem "China – CEEC Mayors Forumu", koji se održava od 6 – 8. juna u gradu Ningbo, regija Zheijiang, a potom i na radnom sastanku "CEEC Association of provincial Governors" koji se održava u pokrajini Liaoning od 10 – 13. juna.

Događaji, u kojima će učestvovati 30 delegacija, posvećeni su poslovnom umrežavanju 16 glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine u oblasti ekonomije, turizma, „zelenih gradova“, održivog razvoja i zapošljavanja.

"Naš cilj je poboljšanje ekonomske saradnje Kantona Sarajevo sa kineskim regijama. Fokusirani smo na potencijalne investitore u tehnološki park, zanimaju nas proizvođači trolejbusa, kandidati za sestrinsku regiju što bi našu saradnju učinilo bližom i kvalitetnijom. Vjerujem da je saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo”, kazao je premijer Forto.

Premijeru Forti i ministru finansija Kantona Sarajevo Amelu Kovačeviću poziv za učešće uputila je Kineska ambasada, a naši predstavnici su počasni gosti na sastanku u Liaoningu, gdje će na plenarnoj sesiji govoriti o potencijalima i izazovima u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti