Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Saradnja Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovanja

23.12.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec o borbi protiv korupcije te unapređenju obrazovnog i zdravstvenog sistema i jačanju kapaciteta javnih institucija u čemu je Misija OSCE-a dala doprinos.

Istaknut je angažman i podrška koju je premijer Nenadić pružio u jačanju i institucionalnom djelovanju Ureda za borbu provi korupcije i upravljanja kvalitetom KS, kao jedne od važnih poluga u sistemskoj borbi sprečavanja i otkrivanja korupcije u javnom sektoru.

Naglašeno je i uspješno zajedničko djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovnog sistema, pogotovo u vanrednim i otežanim uvjetima pandemije koronovirusa, od uvođenja online nastave pa do različitih ad hoc djelovanja koja su bila neminovna u takvim okolnostima.

Razgovaralo se i o potrebi daljeg jačanja kapaciteta javno zdravstvenih ustanova u KS, posebno u pravcu osposobljavanja i bolje prilagodbe sistema potrebama borbe protiv pandemije koronavirusa.

Zajednička je ocjena sa današnjeg sastanka da su Vlada KS i OSCE u proteklom periodu imali izuzetno dobru saradnju, na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti