Sarajevo bogatije za 300 novih sadnica

02.10.2020. 09:06 / Izvor: Akta.ba

Simboličnom gestom sađenja, cargo-partner tim iz Sarajeva je želio ukazati na važnost ovog prirodnog resursa.

cargo-partner Sarajevo je u subotu, 19.09.2020 godine, u saradnji sa kompanijom "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo, organizirao akciju pošumljavanja na lokalitetu Grdonj, izletištu na padinskom dijelu Sarajeva. U ovoj akciji, u kojoj je zasađeno 300 sadnica smrče, učestvovali su zaposlenici cargo-partnera i Sarajevo-šuma, koji su svojim stručnim savjetima pomogli da se ova ideja realizira.

Simboličnom gestom sađenja, cargo-partner tim iz Sarajeva je želio ukazati na važnost ovog prirodnog resursa, kako za ovu, tako i naredne generacije, te motivirati svakog pojedinca i organizaciju da preuzme svoju ulogu u zaštiti i brizi o  životnoj sredini.

O kompaniji cargo-partner

 cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti