Sarajevo Business Bridge Awards: HIFA grupaciji nagrada za biznis godine

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sarajevo Business Bridge Awards: HIFA grupaciji nagrada za biznis godine

22.05.2017. 12:00 / Izvor: Akta.ba

U okviru SBF danas su dodijeljene i tradicionalne nagrade Sarajevo Business Bridge Awards.

Nagrada za novi biznis uručena je HUB 387, nagrada za biznis godine HIFA Group, Gorenje Group je dobilo nagradu za inovatore godine. U kategoriji poslodavac za mlade nagrada je uručena M San Grupi, dok je za društvenu odgovornost nagrada SBF-a uručena Fondaciji Hastor.

Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Group obraćajuci se medijima nakon uručenja nagrada je kazao kako su ponosni što su prepoznati kao jako ozbilna naftna grupacija, ne samo u BIH, nego i u regionu.

"HIFA grupcija piše najslavnije stranice u svojih 20 godina. Ovo priznanje je samo dodatna motivacija i dodatni stimulans. Smatramo da pripada svim našim uposlenicima u svih 12 firmi koje čine Grupaciju HIFA", kazao je Ahmetlić.

Naglasio je kako će ovaj poticaj iskoristiti za razvijanje svojih firmi i Bosne i Hercegovine.

"Nastavljamo pozitivnu priču u BiH i želimo da što više firmi u BiH gledaju u budućnost BiH", kaže Ahmetlić.

Seid Fijuljanin, direktor Hastor Fondacije kaže kako nakon nakon 11 godina od osnivanja podržavaju 1.714 stipendista iz preko 110 općina u BiH.

"Nagrada služi kao instrument prepoznavanja svega što smo do sada uradili. Fondacija će nastaviti sa incijativama i stipendiranjem. Pozivamo sve koji su zainteresovani da podrže rad Fondacije, kako bi smo zajednički došli do pozitivnih uticaja na društvo oko nas i BIH", zaključio je Fijuljanin.

E. Ko

Foto: Oslobođenje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti