Sarajevo dobilo još jedne Torte i to

28.12.2015. 15:47 / Izvor: Akta.ba

Ljubav slastičarne TORTE i to i Sarajeva traje već nekoliko godina, a sada je pored svim građanima poznate lokacije u BBI Centru otvorena još jedna, u srcu grada, na Baščaršiji.

Ljubav slastičarne TORTE i to i Sarajeva traje već nekoliko godina, a sada je pored svim građanima poznate lokacije u BBI Centru otvorena još jedna, u srcu grada, na Baščaršiji. Te će TORTE i to sada nesumnjivo postati neizbježno odredište kako turistima, tako i Sarajlijama koji će uživati u slasticama zbog kojih je ova slastičarna toliko omiljena.

TORTE i to su vješto i savršeno uspjele ušuškati svoju priču i koncept u tradicionalni dio Sarajeva, baš kao da su oduvijek tu postojali.

Inspiraciju za uređenje ovaj put su tražili u nesavršenom šarmu industrijskog dizajna. Nježna nijansa sive boje dominira prostorom. Pronaći ćete je skoro u svakom kutku – na zidu, na divnim pločicama u glavnom dijelu objekta, na čarobnim šestougaonim pločicama u sanitarnom dijelu, na namještaju… Posebno odabrani detalji, kao što su: drvo, pernati luster, čupavi tepisi uz sofe, mnoštvo mekanih jastuka u tonovima sive i kraljevsko plave boje, dekorativno-lisnate biljke u ukrasnim teglicama… doprinose toplini prostora.

Beskrajna prozorska okna kroz koja ulazi više nego dovoljno prirodne svjetlosti nove Torte čine posebno ugodnim. Industrijski elementi se kriju i u metalnoj rashladnoj vitrini za torte, čeličnoj konstrukciji ograde uz stepenište, te u svjetiljkama. Visoki portali su postali izlozi s udobnim drvenim klupama koje su ‘omekšane i ušuškane’ jastucima raznih dezena iz palete boja prostora.

Pored uobičajene, bogate ponude toplih napitaka od kafe sa sojinim i rižinim mlijekom, preko vrhunskih organskih Franz & Sophie čajeva, VitaBoost smoothija, te raznovrsne ponude visokokvalitetnih torti i kolača, dodano je i par noviteta. Od sada su u ponudi: vrući domaći sok od jabuke sa svježim đumbirom i cimetom za zimske hladne dane, Organic Matcha Latte Natur (i okuse Mentha i Banana), Alkaline Nutty Granola Homemade za ljubitelje zdrave hrane, te Quishe Lorraine i Vegetarian Quishe za zaljubljenike u francuske zalogajčiće. Završetak svog radnog dana ili čuveni ‘after work’ može se zaključiti sa gin tonicom, Bailey’som ili Erdingerom.

Zavirite u ovaj posebni, slatki Baš TORTE i to Caffe, Baš na Baščaršiji, u ulici Gazi-Husrev begova 61.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti